Højden af en Christmas Cactus

January 12

Christmas cactus (Schlumbergera bridgesii) er en blomstrende tropiske kaktus almindeligt dyrket som en stueplante. Planten er almindeligt tilgængelig omkring ferie, da det blomstrer i juletiden i December. En Christmas cactus kræver moderat vedligeholdelse for at trives. Specifikke kulturelle betingelser skal være opfyldt, hvis anlægget er at vokse kraftigt.

Størrelse

En Christmas cactus vokser typisk være omkring 10 inches høj, med en spredning på ca 2 fødder. Anlægget har grædende grene, der gør den ideel til en hængende kurv eller container, som dens filialer vil kaskade over rælingen. Christmas cactus producerer midten af green, flosset stilk segmenter at blomstre på stilken tips i December. Blomsterne kan være hvide, pink, rød, orange eller bi-farvet. Anlægget er ens i udseende til andre ferie kaktus som Thanksgiving cactus (Schlumbergera truncata) og påske kaktus (Rhipsalidopsis gaertneri).

Habitat

Christmas kaktus er en syd amerikansk indfødte, der hagler fra orgel-bjergene, ligger nord for Rio de Janeiro, Brasilien. Cactus vokser bedst, når dyrkes i en temperatur, der er konsekvent mellem 70 og 80 grader i løbet af vækstsæsonen (ca April til September). Planten vil lide, hvis temperaturen stiger til over 90 grader når blomsterknopper danner. Christmas cactus gør bedst i stærkt sollys om vinteren og lys skygge om sommeren.

Kultur

I naturen vokse Christmas kaktus i organisk snavs i grene eller i stenede, jord-fri sprækker. For optimal vækst kræver Christmas cactus en grov, godt afdrypning indstøbning medium, som er meget porøs. En blanding af sphagnum, perlite eller sand fungerer godt. Jordens pH-værdi skal være mellem 5,5 og 6.2. Holde mediet, fugtig, men ikke vandlidende eller våde. En mangel på vand kan føre til hæmmet vækst og dårlig blomst produktion.

Problemer

Christmas cactus kræver en ensartet temperatur. Varme udluftninger, kan kølig kladder og pejse udtørre planter og forårsage blomsterknopper til at falde. Bud drop er et fælles problem, der kan også være forårsaget af tør jord eller konsekvent høje temperaturer. Vandet når den øverste tomme af jorden bliver tør at røre ved. Root rot kan forekomme på jorde, der opbevares alt for våd. Blomstring kan afbrydes af natten lys såsom gadebelysning og billygter.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com