Hvordan du fjerner en busk og ikke dræbe rodklumpen

November 1

Hvordan du fjerner en busk og ikke dræbe rodklumpen

Der kommer et tidspunkt for hver gartner, når en etableret busk skal flyttes til en eller anden grund. Der er altid en bekymring, når du gør så at rodsystemet skaderne bliver så stor, at planten ikke vil overleve flytningen. Du kan dog anvende standardiserede procedurer for at fjerne og omplantning buske, der er meget effektiv i at bevare rodklumpen og giver den bedste mulige chance for overlevelse.

Instruktioner

Forberedelse til transplantation

•Prune rødderne af busk at blive transplanteret omkring seks måneder før flytningen. Brug en spids skovl til at slice gennem de laterale rødder af anlægget i en cirkel omkring stammen. En 6-fods høje busk skal flyttes med en rodklump omkring 20 inches i diameter, mens en 3-fod busk behov sine rødder skåret i en cirkel 14 inches i diameter. Grundigt våd jord rundt i bunden af busken før beskæring rødderne så skovlen kan let trænge ind i marken. For at undgå at skade planten, skal du gøre dette i efteråret, når bladene er faldet eller i det tidlige forår før knopper begynder at svulme. Når rødderne er beskåret, vil busk koncentrere rodvækst inde rodklump, giver transplantation en langt større chance for succes.

•Prune toppen af planten lige før omplantning, skære ned på den ydre 30 procent af busken. At reducere mængden af blade gør det lettere for de transplanterede rodklump til støtte for væksten af anlægget. Hvis du beskåret rødderne i efteråret, transplantation busk i det tidlige forår. Hvis du beskåret rødderne i det tidlige forår, transplantation i efteråret. Sandsynligheden for, at dræbe rodklumpen er meget høj, hvis du forsøger, omplantning i sommer.

•Kapacitet jorden omkring busk skal flyttes til at gøre det lettere at grave dagen før omplantning og jord på den nye placering. Grave et hul i den nye placering, før at fjerne busk, så det er kan transplanteres straks. Lave hul dobbelt så bred som diameteren af rodklump, som vil blive transplanteret og til den samme dybde. Dybde for en 3-mund-høj busk bør være omkring 9 inches eller 14 inches i en 6-fods busk. Fyld hullet med vand og lad det passere i jorden før omplantning for at sikre, at hele området er grundigt fugtig.

Gøre Flyt

•Dig en grøft lige uden for kredsen af beskæring rødder. Gøre grøft omkring 8 inches lang og 5 inches dyb for en 3-fod busk eller 10 inches dyb for en 6-fods busk.

•Dig i jorden med en 45-graders vinkel under den rodklump fra bunden af renden ved hjælp af et spidst skovl. Fortsætte grave omkring hele omkredsen af rodklumpen at skære gennem rødderne, anker planten fra neden. Forsigtigt lirke op på rodklump på alle sider til at bryde enhver resterende rødder.

•Tip busk over til den ene side i hullet når rodklumpen er helt gratis. Skub et ark af jute under rodklump og tip det igen den anden vej, samtidig trække arket jute længere under rodklumpen indtil det er centreret under busk.

•Tie jute stramt omkring rodklump med haven sejlgarn til at holde jorden omkring rødderne. Forebyggelse af jorden fra at falde fra rødderne er en af nøglerne til at undgå drab rodklumpen. Placer busken i en trillebør og flytte det til den nye placering.

•Laveste roden bold ind i plantning hul og fjern forsigtigt jute. Kontroller, at kronen af rødderne er på samme niveau som den omgivende jord. Plantning for dyb eller overfladisk er en almindelig fejltagelse, som kan føre til langsom lukningen af anlægget.

•Mix kompost med den udgravede jord og genopfylde den plantning hul. Brug 1 skovl belastning af kompost for hver 3 eller 4 skovle værd i den oprindelige jord til at fodre rødderne af busken, som de tilbagesøge omplantning. Pack jord fast omkring rødderne til at fjerne enhver lufthuller, der ville tillade rødder til at tørre ud.

•Spread 3 eller 4 inches af muld over roden zone og vand grundigt. Holde jorden jævnt fugtig for den næste vækstsæsonen, vanding når top 1/2 tomme af jord er tør.

Tips & advarsler

  • Sørg for busken har passende betingelser for at trives i dens nye placering. Forskning kravene solen, fugt og jord af anlægget og vælg webstedet i overensstemmelse hermed.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com