Hvad er forskellen mellem Jonquils & ranunkler?

January 13

Hvad er forskellen mellem Jonquils & ranunkler?

Ifølge den amerikanske påskelilje Society, er påskeliljer blevet kaldt jonquils, påskeliljer, ranunkler og narcissus. Alle de ovennævnte blomster, undtagen Ranunkel, er narcissus og påskeliljer. Narcissus er det botaniske navn for alle påskeliljer og påskelilje er det fælles navn for alle medlemmer af slægten Narcissus. I nogle dele af Amerika, er en gul påskelilje kommet til at være kendt som en jonquil. Det er ikke altid en korrekt betegnelse.

Jonquils

Jonquil er en bestemt type af påskelilje kendt som Narcissus jonquilla. Jonquil har mørke grønne, rørformede blade mens bladene af andre påskeliljer er flade. Jonquils sport klynger af flere blomster i stedet for fremvisning én bloom på hver stængel. Jonquils kan yderligere skelnes fra andre påskeliljer ved deres stærke duft. Alle jonquils er gul i farven, men ikke alle gule påskeliljer er jonquils.

Ranunkel

Smørblomster er hverken påskeliljer eller narcissus. Det botaniske navn for buttercup er Ranunculus. Denne wildflower kan være enten en årlig eller en flerårig plante og almindeligt udstiller små gule blomster med fem separate blomster. Buttercup kan også være hvid og er derfor let at forveksle med gule jonquils og hvide påskeliljer. Ranunkler blomster i maj og kan fortsætte med at blomstre hele sommeren lang. Jonquil, en større model, blomster i April og dør ud i varmen sommer.

Oprindelse og levesteder

Fælles buttercup eller Ranuncula acris er ikke hjemmehørende i Nordamerika. Anlægget blev introduceret til den nye verden af nybyggere fra Europa på et uspecificeret tidspunkt i historien. Ser for buttercup fra maj til September vokser i gamle Marker, enge og forstyrret landområder. Jonquil opstod som en plantet pære, også indført fra Europa på et ukendt tidspunkt. Vilde jonquils er ofte fundet forladt homestead steder i løbet af April måned.

Andre forskelle

Jonquil er en seks-grafitmine blomst med en lagte, rørformede center. Buttercup blossom har fem kronblade, og dens hovedby er langt mindre indlysende eller udstående. Den centrale del af jonquil blossom er runde og relativt fladt - ikke på alle rørformede. Jonquils har større blomster og er generelt højere end jordbehandlingsteknik buttercup. Selv om begge har mørke grønne blade, jonquil blade er rørformede og buttercup bladene er brede og flade.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com