Gødning virkninger på algevækst

January 16

Mest landbrugs og græsplænen gødning forårsage alger til at vokse. Om der betragtes som gavnlige, afhænger af, om alger er et ønsket produkt. Gødning kan anvendes forsætligt at holde damme til at forårsage alger vækst, mens utilsigtede gødning afstrømning kan forårsage ilt-nedbryder blomstrer der skader miljøet.

Typer

Alger er betegnelsen botanikere give til en gruppe af tusindvis af multicelled, vand-bolig planter der photosynthesize sollys. Der findes tre primære typer af alger: rød, brun og grøn. De mere komplekse røde og grønne alger er almindeligvis kaldes tang. Mikroskopiske typer af alger udgør bunden af fødekæden, havet og dammen, fodring zooplankton, der til gengæld feed større fisk og pattedyr. Nogle typer af alger indeholder giftstoffer skadelige for vandlevende organismer og mennesker. Skyer af blågrønalger kaldes almindeligvis Dam udskud og er umiddelbart indlysende i søer og damme i sommeren.

Historie

Fossile tyder på at alger har eksisteret i millioner af år, og de fleste botanikere mener at landbaserede planter udviklet fra alger forfædre. Ifølge miljømæssige forskerne på Wisconsin Department of Natural Resources findes poster af algevækst går tilbage til 1100-tallet. En forøgelse af næringsstoffer at nå vandveje fra spildevand udledninger, landbrugskemikalier, fosfor-baserede plænen gødning og andre menneskelige kilder har gjort disse blomstrer mere fremtrædende i de sidste mange årtier.

Fordele

Gødning kan bruges til at forbedre algevækst til gavnlige formål. At hæve fisk i damme til personlig eller kommerciel høst kræver dyrkning af alger til at oprette fiskefoder og en ordentlig levesteder. Forskere og iværksættere er også at udforske måder at kombinere overskydende gødning, såsom kloakslam eller husdyrgødning, med CO2-emissionerne fra kraftværker og fabrikker til at vokse alger stresset betingelser til at producere biodiesel og ethanol brændstoffer.

Betydning

En alger bloom kan gøre en vand kroppen ser ud som det vrimler med liv - og det er midlertidigt. Alger producerer ilt i dagtimerne. Ekstra ilt og plante sagen kan fodre millioner af mikroorganismer og føre til øget fiskebestande. Men når algal bloom dør ud--enten på én gang hvis det næringsstof kilde stopper, eller over tid hvis det næringsstof kilde holder flyder--nedbrydning af alger strukturer dræner vand kroppen af ilt, hvilket resulterer i fisk dræber og andre miljøskader. Hvis alger bloom er giftige, kan det sterilisere dammen.

Overvejelser

Overskydende alger vokser i en swimmingpool kan være forårsaget af utilsigtet indførelsen af gødning i vandet. Pool ejere bør overveje plænen gødning kører ind i puljen i vand, der flyder langs sømme i en omgivende beton gangbro eller vand er føjet til puljen fra en brønd, der har været infiltreret med landbrugs gødning.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com