Alternaria-resistente saflor

November 6

Alternaria-resistente saflor

Saflor (Carthamus tinctorius) er en Bredbladet plante, der dyrkes kommercielt til dens frø olie, som har et højt niveau af poly-unsaturated fedt. Mange hjem gartnere vokser planten for birdseed. Safflower er en årlig, der vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 til 9, og nogle sorter af det modstå Alternaria leaf spot, en sygdom, der typisk rammer saflor i vådt vejr.

Alternaria Leaf Spot identifikation

Svampen Alternaria carthami forårsager Alternaria leaf spot i fugtig, regnfulde betingelser, forebyggelse af saflor frø fra spire og forårsager skimmel i planter. Svampen forårsager 1/2-inch-diameter brune pletter på bladene. Steder begynder lav på planterne og vises højere som de voksende sæsonen skrider frem i sidste ende påvirker blomsten dækblade og frø hoveder. Resultatet kan være hele afgrøderne uudviklede, misfarvede saflor frø, der er værdiløs for birdseed eller olie.

Første Alternaria-resistent sort

Amerikanske avl af hybride saflor kultivarer, der ville være resistente over for Alternaria begyndte i Sidney, Montana, i begyndelsen af 1960 ' erne. Indsatsen førte til adskillige Alternaria-resistente sorter, især Carthamus tinctorius "Girard" i slutningen af 1980 ' erne, og det er stadig plantet med gode udbytter.

Senere resistente sorter

Utah State University udvidelse rapporterede oplysninger om tre saflor sorter, der havde forskellige grader af modstand eller tolerance til Alternaria. Montola 2003, en olie hybrid, har moderat tolerance. Nutrasaff, modstår med et højt olieindhold, sygdom bedre end andre sorter. Finch, udviklet til birdseed, er moderat tolerant. Montana State University udgivet sorten MonDak høj oliesyre saflorolie, som har forbedret Alternaria modstand og giver bedre end Montola men har et lavere olieindhold af. Montana State kardinal høje linolsyre saflorolie række har forbedret modstandsdygtighed over for Alternaria, giver bedre end Finch og har hvid skrog frøene foretrækkes til birdseed. Centennial har meget godt udbytte, men kun moderat tolerance over for svampen. Hartman tolererer Alternaria og har rimeligt udbytte. Oker tolererer sygdommen men udbytter dårligt.

Frø tilgængelighed

Saflor sorter, at modstå eller tolerere Alternaria er tilgængelige, er ingen 100 procent garanteret til at modstå sygdommen. Saflor frø, der er certificeret til at være fri for sygdom og frø, der blev behandlet for at forhindre Alternaria er tilgængelige.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com