Hjælp til døende Azalea

January 17

Hjælp til døende Azalea

Azalea er planter, der hører til Rhododendron-slægten. Azalea er bedste udvalgte ifølge klima, hvor de vil blive plantet. Azalea kan blive plaget med tre typer af lidelser; skadedyrsangreb, sygdom og fysiologiske stress som forårsaget af solen, tørke, forkert jord dræning eller rod skader. Før den rette behandling kan gives til anlægget, er det nødvendigt at diagnosticere problemet. Phytophthora rod er en meget alvorlig root rot problem i Azalea, der kan forårsage visne døende planter.

Fysiologiske eller abiotiske årsager

Fysiologiske årsager planter erstatningssager omfatter en række forkert vækstbetingelser. Visse abiotiske årsager kunne ligne biotiske dem eller disse årsager af levende organismer. For eksempel hvis planten lider under solen skolde, symptomerne kan være lig med biotiske svampesygdom. Ofte når planter lider af abiotiske årsager er de mere modtagelige for skader af sygdomme forårsaget af levende organismer. Mange almindelige azalea problemer kan løses ved optimal plantning site og opretholde kræves vækstbetingelser som fugtig jord, og ved hjælp af tilpasset planter.

Biotiske årsager

Biotiske problemer er forårsaget af levende organismer. Dette resulterer i skadedyrsangreb og sygdomme. Men Azalea er robuste blomster, der har meget få sygdom og insekt relaterede problemer. Hvis de er påført med sygdommen fortjener det ofte øjeblikkelig opmærksomhed. Den mest effektive måde at håndtere det er med brugen af biocontrol agenter. Dette består stort set af mikroorganismer i jorden, på bladene og stilken områder samt indførelsen af nyttige insekter i nærheden af anlægget. Kemiske pesticider er også en mulighed, forårsager de miljøproblemer. Den primære linje i forsvaret mod sygdom er at bruge planter, der er sygdom og insekt resistente. Resistens over for sygdom kan også forøges i planter gennem ordentlig voksende praksis. Planter bør ikke være over befrugtede siden dette føre til hurtig vækst og sænker resistens over for insekt-angreb. Bud væv af over befrugtede planter er lettere for svampen sporerne til at trænge ind.

Phytophthora Root Rot

Phytophthora root rot er en meget alvorlig svampesygdom, der kan forårsage Azalea at visne og dø. Det kan påvises ved skrabning bark nær kronen af anlægget. Der bør være en rødlig brun misfarvning, hvor svampen har gennemsyret stilken. Undersøge rødderne og den ydre beklædning af roden skal glide ud som et papir, der dækker på et strå. Hvis skåret åben er roden rødbrun inde. Root rot kan ikke kontrolleres med fungicider og hele anlægget skal fjernes. Sørg for at vælge planter der er resistente over for root rot til nyplantning i samme område.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com