Kan jeg plante en piletræ nær en swimmingpool?

January 18

Willows kan virke som et godt valg til skærm i en swimming pool på grund af deres alsidighed. Willows kan dyrkes som træer eller buske. De tilbyder en hurtig vækstrate, tolerere en lang række betingelser, er let formeres ved stiklinger og de har fine blade, men piletræer præsenterer talrige problemer, der gør dem bane af en pool ejer eksistens.

Vand-søger rødder

Piletræer (Salix spp.) er klassificeret som vand-søger træer og anses for invasive i bymiljøer. Deres trævlede rodsystemer er kendt for at invadere kloakledninger, vandpiber og andre VVS. En pool liner ville bevise ingen match for deres aggressive tendenser. Willows også udføre bedste i våde vækstbetingelser. Stillestående vand de foretrækker ikke parre godt med en swimmingpool. De våde forhold ville tiltrække myg, rendering din poolområde ubehagelige. Hvis avlerne simpelthen skal have willows, kunne de vælge for at plante træerne så langt fra pool som muligt for at forhindre rødderne fra at nå pool-området. Roden barrierer eksisterer og klarer sig godt, men de er ikke typisk bruges omkring swimmingpools og deres effektivitet er ikke garanteret.

Leaf Drop

Willows har ry for at være en snavset træ, hvilket betyder at de drop blade og kviste. Blade strøelse kan droppe ind eller blive sporet til din pool, fører til en uskøn rod og behovet for ekstra rengøring, og bladene kan tilstoppe din pool filter. Når bladene begynder at falde, som kan forekomme i sensommeren, træerne præsentere en meget mindre attraktivt display og træerne mister deres effektivitet som en skærm.

Skadedyr

Skadedyrsangreb kan føre til en ubehagelig udseende og et større kuld problem. Skadedyr kan forårsage willow blade til gul og slip. Willows er ofte plaget af bladlus; træerne kan ikke kun dækkes i disse skadedyr, men de insekter, der foder på dem. Andre skadedyr såsom whiteflies er svært at styre, mens web-spinning spider mider har potentiale til at skabe store spind på willow løv. Både whiteflies og web-spinning spider mider forårsager gulfarvning og død af blade.

Undtagelser

To former for willow anbefales til brug omkring puljer, men de er ikke medlemmer af slægten Salix. Den australske willow (Geijera parviflora) producerer den visuelle effekt af en hængepil i et træ fri for enhver seriøs skadedyr eller sygdomme. Denne pil tolererer en vifte af jord og kaste ikke kuld. Willow akacie (Acacia salicina) tilbyder hurtig vækst og tørke tolerance i en lav vedligeholdelse træ.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com