Om citrontræer

January 19

Om citrontræer

Citrontræer er vokset for værdien af deres frugt og for dekorative appellen af deres blade, blomster og gule citroner. Citroner der citrontræer producerer kan bruges som garnishes eller smagsstoffer, eller at gøre citronsaft. Citrontræer har været dyrket i varme klimaer i tusinder af år, og de maa dyrkes kommercielt eller til brug i hjemmet.

Funktioner

Citrontræer er bedst kender for at producere en gul citrusfrugter værdsat for sin syrlig smag og saft. Frugten af lemon tree har en karakteristisk form med spidse områder i hver ende. Blomster af citrontræer kan have en mild til stærk citronduft, afhængigt af sorten, og ofte starte som rødlige knopper før åbning ind i hvide blomster med fire til fem kronblade. Citrontræer har blanke, mørke grønne, aflange blade, og ofte har torne på deres filialer.

Størrelse

De fleste citrontræer vokse til at være omkring 20 fod høj, selv om nogle sorter kan vokse så høje som 30 fod. Dværg citron træer typisk vokse til at være omkring 10 fod høj, og kan holdes mindre gennem beholderen voksende eller beskæring. Bladene af citrontræer er ca 2 1/2 til 4 1/2 inches lang, og citron frugt er typisk 2 3/4 til 4 3/4 inches i længden.

Historien om

Citrontræer kan have været dyrket i Indien, og blev bragt til Italien omkring 200 E.kr. I det ottende til ellevte århundrede vundet citrontræer popularitet i det meste af Mellemøsten og Middelhavsområdet, og i Kina. Citrontræer var sandsynligvis introduceret til Florida af spanske opdagelsesrejsende, og blev først dyrket i Californien i midten af 1700-tallet.

Geografi

Citrontræer vokser bedst i varme klimaer, da de fleste sorter af citrontræer vil miste deres frugt og blomster hvis temperaturen dips under frysning og temperaturer under 25 grader Fahrenheit (-4 grader Celsius) kan beskadige eller dræbe træet. Er de førende kommercielle avlere af citrontræer i USA, efterfulgt af Florida, Californien og Arizona. Internationalt er citrontræer ofte dyrkes i Guatemala, Argentina og Chile i Central og Sydamerika, og i Italien, Spanien, Grækenland og Tyrkiet i Europa.

Type

Der er flere dusin sorter af citrontræer. Nogle citroner har frø, andre er uden kerner. Kommercielle avlere vælger ofte lemon tree sorter kendt for deres produktivitet og holdbarhed. Nogle af de mere almindelige lemon tree sorter omfatter Eureka og Lissabon i USA, og Femminello Ovalem i Italien. Hjem gartnere foretrækker ofte Meyer citron træer for deres kompakte størrelse, sødere frugt, forbedret koldt vejr hårdførhed, mindre torne og appel som en dekorativ og duftende terrasse træ eller indendørs plante.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com