Hvor tæt kan jeg plante majs frø i højbede?

January 19

Hvor tæt kan jeg plante majs frø i højbede?

Hvis du har et område med godt lys, god jord og masser af fugt, kan du nemt hæve et par rækker af majs i hjemmet. Og da de fleste majs fordele fra at blive spist hurtigt efter den er plukket, vil du blive belønnet med en lækker godbid, som din familie og venner vil elske.

Forberede senge

Højbede arbejde godt for at dyrke grøntsager, fordi de skære ned på mængden af tilling kræves og gøre det lettere for ukrudt og pleje til haven. Du kan også planlægge individuelle højbede, så du kan nemt gå mellem dem har tendens til og høst af grøntsager. Dette giver også mulighed for at kunne levere en god voksende miljø for din majs: majs har brug for god jord med passende kvælstof, lys og plads til at vokse godt.

At vælge din majs

Vælg række majs du vil plante ifølge din hårdførhed zone, størrelsen af din have og din smag præferencer. Sukkermajs er opdelt i tre typer: normal, sukkerholdige forbedret og supersweet. University of Illinois anbefaler sukkerholdige forbedret eller supersweet majs for hjemmet haver, som det nyder godt af at blive kogt kort efter plukning. Ved at vælge tidlige midseason og sene sorter og ved at øve træk plante, kan du sikre en konstant tilførsel af majs i hele vækstsæsonen i tidlige efterår.

Plantning og dyrkning

Plante din majs ca 1/2 tomme dyb, hvis jorden er kølig og fugtig eller 1 1/2 inches dyb hvis jorden er varm og tør. Space majs kerner 9 til 12 inches fra hinanden. Der bør være 30 inches mellem rækkerne. I stedet for plantning i selv rækker, men vakler plantning så stilke modregnes, giver hver plante plads til at vokse og samtidig maksimere dit space. Forskudt plantning gør det også nemmere at nå hver stilk til høst.

Forsøg ikke at blande typer, som du skal være omhyggelig med at undgå krydsbestøvning. Høste ører omkring 20 dage efter silke vises, når kernerne er buttet og møre og en mælkeagtig saft vises når du punkterer en kerne. Efter fuldt høst en stilk, trække det.

Følgesvend plantning

Indfødte amerikanere plantet bønner og squash omkring deres majs, og gartnere i dag oplever visdom i denne. Kaldet "tre søstre" plantning, er det en del af en større plan kaldet følgesvend havearbejde. Ideen er, at visse planter støtte og gavne hinanden som de vokser, hvilket reducerer behovet for pesticider, kunstgødning og ukrudtsbekæmpelse. I "tre søstre" opsætninger, majs giver en støtte for de voksende bønner og bean planter tilføje kvælstof til jorden, der hjælper majsen. Squash beskytter rødderne af majsen og bønner fra dyr og skadedyr og også hjælper med at holde fugt i jorden, i på samme måde, som mulch gør.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com