Hvordan man Plant & pleje af Arborvites

January 20

Hvordan man Plant & pleje af Arborvites

Arborvitae er smukke og funktionelle buske, der tjener mange formål i landskabet. Oftest arborvitae anvendes til afdækning eller screening, men de kan også fungere som smukke enheder når trimmet eller formet. De rige farver og unikke tekstur arborvitae besidder give dem et landskab kvalitet, der er svær at slå. At få mest muligt ud af din arborvitae starter dagen du plante det og fortsætter med årstidens vedligeholdelse.

Instruktioner

Hvordan man korrekt plante en Arborvitae

•Dig et hul stort nok til at give rødderne af arborvitae plads til at vokse. Hvis du er usikker på, hvor stort det er, grave hullet dobbelt så bred som den nuværende struktur for root. Grave det hele kun som dyb er nødvendigt for at plante arborvitae med sin nuværende rod struktur. Idéen er at have toppen af rod struktur selv eller lidt under klasse af jorden når anlægget er sat i hullet.

•Forbered jord ved at tilføje jord ændringer, hvis det er nødvendigt. Arborvitae er tolerante over for forskellige jordtyper, men de foretrækker jord, der er fugtig, veldrænet og let syrlig.

•Brug kniven af din skovl (eller hænderne) og løsne rod struktur af arborvitae før plantning. Må ikke være over aggressiv, da du kan ende med at såre planten, men arborvitae vil drage fordel af roden løsne, især hvis arborvitae var i en gryde i en længere periode. Hvis arborvitae du er plantning er rullede og burlapped Sørg for at løsne bur omkring jute (hvis der er en) og klare jute fra toppen af planten.

•Sæt arborvitae ind i hullet og opfyldning jorden omkring arborvitae. Let tryk på jorden omkring planten, og sørg for at fjerne overdreven jord fra toppen af rødderne. Et overskud af jord oven på rod strukturen kan potentielt føre til kvælning af de luftrødder og død af anlægget.

•Kapacitet anlægget i. Angive en regelmæssig vanding tidsplan afhængigt af dit område og holde sig til det for den første uge eller så og langsomt tilbage, indtil anlægget er selvforsynende.

Pleje og vedligeholdelse

•Arborvitae kræver ikke en masse vedligeholdelse, men de reagerer godt på den lejlighedsvise trimning. Trimme anlægget for at bibeholde dens form eller fjerne døde grene.

•Gardeners i hjorte land skal være årvågne og holde øje med eventuelle tegn på hjorte skader på busk. Oftest, dette sker om vinteren og en nem måde at afskrække hjorte fra browsing på dine buske er at indhylle dem i jute eller sætte et hegn omkring dem.

•Arborvitae er meget pålidelig avlere, men de vokser bedre, når de har tilstrækkelig fugt i jorden. Sørg for at holde dem vandes under langvarig tørke eller hvis de viser tegn på dehydrering.

Tips & advarsler

  • Når plantning en ung træ kan det være nødvendigt at sætte planten for den første vækstsæson til at etablere.
  • Selvom regelmæssig befrugtning af arborvitae ikke er nødvendigt, kan du anvende en generel alle formål gødning i løbet af foråret at støtte dens vækst. Dit lokale Havecenter bør kunne foreslå den bedste til netop din situation.
  • Som nævnt før, er det vigtigt at huske, at de fleste arter af arborvitae er en høj risiko for hjorte browsing. Det er således vigtigt at holde øje på din arborvitae, så du kan træffe korrigerende foranstaltninger, hvis det er nødvendigt.
  • Arborvitae er også almindeligt beskadiget af store mængder af sne, der vejer ned og knække grene. Så hvis du bor i et område med høj snefald kan det i din bedste interesse at finde en metode til at beskytte din arborvitae fra høj sne volumen.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com