Hvor stor får en Mock Orange Bush?

January 24

Hvor stor får en Mock Orange Bush?

Mockorange tilhører Philadelphus slægten og typisk vokser ind i en lille eller mellemstor busk. Der er flere forskellige arter og dyrkede sorter eller kultivarer, af mockorange rådighed, hver med sit eget modne højde og spredning. Mockorange buske er elsket for deres duftende hvide blomster, der ligner orange træ blomster.

Beskrivelse

Sort, kan mockorange buske variere i størrelse og andre egenskaber. De mest almindelige arter er kendt som den søde mockorange eller Philadelphus coronarius, som typisk når 10 til 12 fod høj og bred. Denne mockorange art vokser hurtigt, udvikle en afrundet form og blomstrer i foråret med sødt duftende, hvide, fire-grafitmine blomster. Dens blade forbliver medium til mørkegrøn hele året. En anden almindelig art er littleleaf mockorange, eller Philadelphus microphyllus, som vokser kun 3 til 4 fod høje.

Typer

De to vigtigste sorter af de søde mockorange er Aureus og Variegatus. Aureus vokser til kun 5 fod høj og bred, med gullige løv, mens Variegatus har brogede grønne blade med cremet-hvide kanter og når en moden størrelse tættere på de søde mockorange arter. En af de mindste mockorange kultivarer er Miniature snefnug, som vokser kun 3 fod høj og bred. Buket Blanc når bare 4 fod høj og bred i en gravhøj-lignende vækst vane, mens Galahad vokser 5 til 7 fod i højde og spredning. Hybrid kaldet Lemoine, eller Philadelphus x lemoinei, har den samme modne størrelse som Galahad, mens Glacier sort vokser op til 7 fødder og Minnesota snefnug kultivar vokser 7 til 8 fod høj og bred. Blandt de største mockorange er hybrid Philadelphus x virginalis, eller jomfruelige Mockorange, som når en ultimative højde og spredning af 10 til 13 fod.

Plantning

Mockorange buske vokser godt i de fleste typer af jord, så længe de er god dræning. De foretrækker fuld sollys til optimal blomstring og kan tåle vintertemperaturer så lave som minus 25 til minus 30 grader Fahrenheit. Mockoranges tåler vind og basisk jord, og er egnet til dyrkning som individuelle prøver, grænser og skærme. Hvordan du plads din mockorange busk vil afhænge af den specifikke sort af mockorange du plante.

Pleje

En af de vigtigste elementer i omsorgen for dit mockorange er årlig beskæring. Selv om de fleste mockorange buske vokser i et naturligt afrundede, oprejst form med overordnede grene, kan deres vækst former ændre i ældre buske. Som mockorange aldre, kan busk vokse stort og "langbenet," der kræver regelmæssig beskæring hvert år at holde sin form, størrelse og udseende. I virkeligheden, gøre de fleste mockorange sorter godt med regelmæssig fornyelse eller "foryngelse" beskæring, som indebærer at fjerne op til en tredjedel af de ældste og største stilke, skære dem ned til jorden.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com