Livet af en hortensia

January 25

Livet af en hortensia

Hortensiaer er blomstrende planter hjemmehørende i Asien og Amerika. Der er ca. 70 arter i slægten hortensia, men de fleste haver omfatter kun få arter. Disse hårdføre buske er en attraktiv tilføjelse til mange tempereret haver, producerer hvid, blå, rød, pink, lilla og lavendel blomster, afhængigt af arter og jordbundens kvalitet.

Formering

De fleste hortensiaer er vokset ved hjælp af stiklinger fra ikke-blomstrende stængler af en ældre plante. Placere disse stiklinger i fugtige, sandede jord resulterer i en ny hortensia. Nogle gartnere også indsamle frø og plante dem i lyssky, fugtige forhold, men voksende hortensiaer fra frø er vanskeligere og mindre forudsigelige.

Vækstbetingelser

Hortensia vokser i fuld sol til halvskygge, selvom de foretrækker mere nuance i varme klimaer. Disse buske er bedst i fugtig, rige jord med god dræning. I tørrere områder, muld dine hortensiaer årligt for at hjælpe dem med at fastholde fugt og reducere behovet for at overrisle.

Voksen udseende

Voksen hortensiaer er buskene 3 til 9 fod høj, med store, mørkegrønne blade. De producerer mange små blomster, enten i kuppel-formede klynger eller lange toppe. De fleste hortensia arter producere hvide blomster, men nogle kan producere rødlige eller blålige blomster afhængig af jordens pH-værdi. Den frugtbare, udsæd blomster er som regel små og omgivet af større, showier sterile blomster.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com