Hvad gør blomstrende planter reproducere?

January 26

Hvad gør blomstrende planter reproducere?

Blomstrende planter er medlemmer af en gruppe af planter kaldet dækfrøede. Disse planter producerer separate mandlige og kvindelige kønsorganer i blomsterne. Når blomsten er befrugtet, udvikler frø at modne til at formere planten.

Køn

I nogle arter af dækfrøede planter indeholder blomsten både kønsorganer. I andre, kan separate mandlige og kvindelige blomster vokse på den samme plante. Stadig producere andre arter helt separate mandlige og kvindelige planter.

Pollen

Støvdrager er den mandlige organ af blomsten. Mens støvdragere varierer i størrelse og form, afhængigt af arterne af plante, holder de normalt en anther i slutningen. Anther gør pollen, en pulverformige stof, der bærer sædceller af anlægget.

Kvindelige organer

I midten af anlægget er den kvindelige køn orgel, kaldet pistil. Støvvejen består af stigmatisering henne ved Aflæsse og den stil, som strækker sig fra stigmatiseringen at frugtknuden i bunden af blomsten. Æggestokken er frøanlæg, der i sidste ende bliver frø.

Bestøvning

I nogle dækfrøede planter sker bestøvning spontant, uden hjælp af ydre kræfter. I andre arter er hjælp påkrævet. Vind, regn eller fysiske interaktion med dyrearter, såsom honningbier, give midler til bestøvning.

Befrugtning

Stigmatiseringen, området udsatte slutningen af pistil, er belagt med en klæbrig substans, der fanger nogen pollenkorn, at rører ved den. Sædceller forlade pollenkorn og rejse gennem den stigmatisering og stil ind i æggestokken.

Frø udvikling

En gang i æggestokkene, sædcellerne obligation med æganlæg at gennemføre befrugtning. Kronblade og støvdragere eventualy falde ned, og æggestokkene vokser til at danne en frø pod af nogle type. Æganlæggene modnes til frø, der i sidste ende vil blive udbetalt for at formere planten.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com