Hvornår skal du vælge Daikon radiser

January 27

Hvornår skal du vælge Daikon radiser

Daikon radiser har lange, kødfulde taproots, der anvendes til forskellige formål. Daikon radiser er generelt 2 til 4 inches i diameter og 6 til 20 inches lang. De tre særskilte figurer er kugleformet, aflange og cylindrisk. Anvendelsesmuligheder for Daikon radiser er så varieret som former, farver og størrelser, de kommer i.

Oprindelsen af Daikon radiser

Også kaldet oliefrø radise, Daikon radiser (Raphanus sativus var. oleiferus) kommer fra to japanske ord: "dia" (hvilket betyder store) og "kon" (betyder rod). Troede at have sin oprindelse i middelhavsstranden, Daikon radiser blev bragt til Kina omkring 500 f.kr. og er stadig en hæfteklamme i retter i hele Asien. De fleste Daikon radiser er hvide, men de kan være gul, grøn eller sort.

Anvendelsesmuligheder for Cover beskæring

Daikon radiser dyrkes på verdensplan for cover beskæring og mad produktion. Cover beskæring bruger de naturlige egenskaber af én eller flere plantearter at hjælpe jorden, reducere ukrudt og øge næringsindholdet til gavn for den primære afgrøde. Daikon radiser har konstateret at trænge ind hårde jord, absorbere store mængder af kvælstof og dække en stor overjordiske løv for at undertrykke ukrudt. Daikon radiser spirer hurtigt, vokse i køligere temperaturer og er ofte plantet i efteråret. Tilovers i jorden vinteren at nedbrydes, slippe de derefter kvælstof tilbage i jorden til næste sæson afgrøde.

Kulinariske anvendelser

Daikon radiser er den mest almindeligt dyrkede grøntsager i Japan. Daikon kan spises rå, stegt, grillet eller kogt. Når spises rå, er Daikon radiser krydret. De bliver mild når forarbejdet. Daikon radiser er en god kilde til C-vitamin, fosfor og kalium. Daikon radiser er også lav i kalorier (kun omkring 18 kalorier pr. 100g) og er rige på enzymer til at støtte i fordøjelsen.

Hvornår skal man høste

Når det bruges som en food afgrøde, kan Daikon radiser høstes cirka 60 dage efter plantning. Hvis anvendes til forarbejdning, må rødderne vokse til 12 til 14 inches. For friskvaremarkedet salg, høste rødder på 2 1/2 inches. Toppe bryde ud let under høst, så radiser bør høstes i hånden. Bruge en grave gaffel til forsigtigt løfte og løsne jorden omkring Radiserne, så træk forsigtigt på toppen så tæt på jorden som muligt. Hvis du plante flere afgrøder i træk, kan du høste Daikon radiser i flere uger.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com