Om smedejern

January 29

Mens smedejern forbliver et populært materiale til dekorative programmer--låger, hegn, udendørs trapper og gelændere--det netop derfor, at det er en af de mest fejlmærkede byggematerialer rundt i dag. Smedejern er ikke gjort i USA siden 1969, og mange af de nye "smedejern" produkter kaldes, blot fordi de er en traditionel anvendelse af smedejern.

Indhold

Smedejern er kommercielt rent jern, hvilket vil sige, det har en så lav, ikke betragtes som stål kulstofindhold. Dette giver det kvaliteten af hård men plastisk. "Udvirket" sig selv er en gammeldags engelsk ord, der er næsten synonymt med "arbejdede", så "smedejern" kan læses bogstaveligt betyder "arbejdede jern."

Proces

I 1925 udviklet amerikansk James Aston den sidste større innovation at gøre smedejern. Dette indebar at hælde meget varmt smeltet stål på en pulje af køligere slagger. Den pludselige kontakt med den køligere slagger forårsager stål at hurtigt fald i temperatur og udvise gasser, der er opløst i sin matrix, rense det i smedejern. Det var den mest økonomisk proces udviklet til fremstilling af smedejern, i 1960 ' erne var stål blevet så billige at smedejern ikke længere kunne konkurrere med lav kvalitet, mild stål. Den sidste smedejern fabrik i USA lukket dørene i 1969.

Misforståelser

Da smedejern er ikke længere lavet i USA, er, en stor del af de produkter, der er angiveligt lavet af smedejern faktisk lavet af stål med et meget, meget lavt kulstofindhold. Dette stål er tæt nok på, at i betragtning hvor meget billigere er det at gøre, det er mere økonomisk, selv om det ikke er så god i visse anvendelser. Udtrykket "smedejern" fortsat skal anvendes for de produkter, der var traditionelt lavet af smedejern.

Almindelig anvendelse

Eksempler på nogle fælles elementer, der stadig siges at være lavet af smedejern visse former for kæde, hestesko, gelændere, ornamentale ironwork, railway koblinger og nitter. Andre produkter, der var er når altid lavet af smedejern--møtrikker og bolte, for eksempel - ikke længere beskrevet på denne måde, da de er naturligvis lavet af noget andet (stål, rustfrit stål eller messing, for møtrikker og bolte).

Fordele

Bearbejdet jern har en række nyttige karakteristika i forhold til stål eller støbejern. Det er formbart og hård på samme tid, hvilket betyder, at det kan være let deforme til forskellige figurer med en meget lav risiko for fraktur. Stål, er på den anden side, hårdere og stivere, og derfor ikke altid så plastisk. Støbejern er meget skrøbelig. Smedejern bliver blød på et lavt niveau af varme (lav for jern, der er), gør det nyttigt at smede og til svejsning. Det har også en ru mikroskopiske overflade, hvilket gør det bedre til at holde beklædningen eller belægninger. For eksempel, hvis du skulle male smedejern bro eller silver-plate en smedejern statue, ville det holde mere materiale på dens overflade end hvis det var lavet af stål.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com