Loquat træsorter

January 31

Loquat træsorter

Loquat (Eriobotrya japonica) stammer fra Kina, men er blevet dyrket i Japan for mere end et årtusinde. Nogle gange kaldet kinesisk eller japansk blomme, er de små frugter søde-tærte. Nogle sorter smag lidt ligesom pærer og nogle som mere kirsebær. En tidlig forår frugt, loquats vokser hovedsagligt i de varmere klimaer i Californien, Texas og Florida.

Funktioner

Loquat træer producerer klynger af ovale eller afrundet frugt, der spænder fra søde at tangy, afhængig af sorten. Kødet af frugten kan være hvid, orange eller gul. Skind kan være glat eller fuzzy som en fersken og spænder fra gul til orange. Træet kan vokse fra 10 til 30 fod høj med en lignende spredning. Bladene kan være op til en fod lang, mørk grøn og skinnende, giver en mørk baggrund for de små, duftende, hvide blomster, der vises i efteråret. Frugter vises på de fleste loquat sorter fra April til maj.

Sorter

Selv om snesevis af loquat sorter findes, er ikke alle let tilgængelige i USA. Big Jim, tidlig rød og Gold Nugget alle bære frugt med orange kød. Tidlig røde frugter modnes så tidligt som i januar i den varmeste del af sortimentet hårdførhed. Tanaka er en orange-konkretiseret loquat, der modnes sent i maj, men frugten kan visne fra solskoldning i varmere klimaer. Advance er en dværg loquat, der vokser kun 5 fod høj og skal være cross-pollinated med Gold Nugget (også kaldet Thales) for at producere høj kvalitet, hvid-fyldig frugt. Vista hvid producerer ren hvid, meget sød frugt senere end de fleste andre sorter. Frugterne er søde nok til dessert. Champagne er selvbestøvende og producerer hvid-konkretiseret, sød frugt med et strejf af syrlighed. Wolfe loquat producerer frugt med gul hud og saftige gult kød.

Dyrkning

I koldere klimaer hvor blomster og frugter kan dør ved temperaturer under 28 grader Fahrenheit, kan loquats dyrkes i containere og overvintret indendørs. Træerne vokse godt udendørs i USDA plantning zoner otte til 10. Plant i fuld sol til halvskygge i fugtig, veldrænet jord. Træerne skal frugtbar jord til at producere kvalitet frugt. Plads træer 25 til 30 fødder fra hinanden at undgå skygge der kan hindre frugtproduktion eller beskære træer til at styre størrelsen. Loquats producerer ikke frugt, indtil de er 2-3 år gamle. Frugt modnes 90 dage efter blomster åben.

Bruger

Loquats kan bruges som beholder eller gårdhave planter. Dværg sorter, holdt beskæring at bo lille, gøre attraktive potteplanter hvis vokset i solrige områder i hjemmet. Loquat frugt kan spises friske, bagt i tærter, nedfryses til senere brug eller forvandlet til marmelade og syltetøj. Frugt er høj i kalium, vitamin A og beta-caroten.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com