Min Dracaena Marginata er ved at dø

February 3

Bladene på Dracaena marginata har et rødt bånd omkring deres kanter, hvilket betyder at de er brogede eller har mere end én farve. Brogede Dracaena hybrider er ikke så hårdfør eller kraftig som kultivarer med blade med én farve. Dracaena marginata er native til Madagaskar, en ø ud for den sydøstlige kyst af Afrika. Det tørre klima der giver dig et fingerpeg om, hvad det kræver for at opretholde en sund plante. To sygdomme og to insekter dræbe oftest Dracaena marginata.

Kulturelle forholdsregler

For at undgå svampe- og bakterielle infektioner, der kan dræbe din Dracaena, Lad jorden tør mellem vanding. Din Dracaena vil gøre bedst, hvis den indendørs temperatur er fra 60-79 grader F i løbet af dagen og 10 grader køligere om aftenen. Vigtigste jordens pH-værdi mellem 6 og 6.5; noget over det kan forårsage blad tips til bliver gule.

Fusarium svampe Rot

Fusarium leaf spot og stilk rot forårsaget af svampen Fusarium moniliforme forårsager uregelmæssigt formet rødlig-brun eller tan læsioner på nye blade i den centrale hvirvel af Dracaena blade. Disse læsioner har undertiden en gul kant. Hvis du holder din plante våd og ikke lade det tørre ud, vil sygdommen spredes til andre voksende dele. Gartnere på University of Florida anbefaler en fungicider, der indeholder aktive ingredienser thiophanat-methyl.

Erwinia bakteriel infektion

Hvis stammen ender din Dracaena er brun, rørstrømsk og måske lugter af rådne fisk, de sandsynligvis smittet med bløde rot forårsaget af bakterier Erwinia carotovora pv. Carotovora og E. chrysanthemi. Disse bakterier forårsager en slim, der kan misfarve Dracaena blade og få dem til at kollapse. De vokser på planter, der er overwatered eller lov til at sidde i vand. Der er ingen anerkendte kemiske kontrol for disse bakterier. Prøv at skære væk de syge dele. Hvis det ikke virker, ødelægge dit anlæg for at holde infektionen spredes.

Mealybugs

Hvis der er hvide cottony masserne på den tykke del af bladene af din Dracaena, kan det være smittet med mealybugs. Du kan se honningdug, en sekretion fra mealybugs, og en svampe sodede mug, der danner på honningdug. Mealybugs kan stunt vækst af din Dracaena og dræbe den. Gartnere på Colorado State University anbefaler insekticider indeholder aktive ingredienser bifenthrin, permethrin eller tetramethrin på mealybugs.

Skalaer

Hvis du spot lys til mørke brune pletter næppe større end en pinpoint på din Dracaena, kan dit anlæg være inficeret med skæl. Disse runde til ovale insekter er vanskelige at få øje på, men de kan svække, hæmme eller dræbe en Dracaena ved fodring på stængler og blade. Spray din Dracaena med en fortyndet gartneri olie til at kvæle skalaerne.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com