House plante toksicitet

February 13

House plante toksicitet

Nebraska Universitet kooperative udvidelse i Lancaster advarer om, at visse potteplanter udgør en fare for børn, der er forgiftet næsten så ofte af dem som af medicin og kemikalier i hjemmet. Voksne og kæledyr er også modtagelige for farlige planter.

Typer af toksicitet

Nogle planter er ugiftige. Andre er mildt giftige og udgør ikke alvorlige sundhedsproblemer. Krysantemum, for eksempel, kan forårsage dermatitis. Oxalat er en stærkere form for giftstof. Disse kan forårsage en alvorlig reaktion på slimhinderne i mund og svælg, og findes i Boston ivy og caladiums, blandt andre. Solanines, som findes i Jerusalem-koralbær, er meget farligt og kan forårsage skade på tarmen.

Dele, der er giftige

Ikke alle dele af en giftig plante er farlige. Knolde af nogle planter, såsom hyacinter og påskeliljer, kan være farligt eller dødelig. Castor bønner og rosenkrans ærter kan forårsage dødsfald, hvis deres frø spises. Bladene af oleander er meget giftige.

Kæledyr og stueplante toksiner

Kæledyr gerne undertiden græsse på potteplanter. Dette kan være en kilde til simpel irritation til dyrets ejere, eller det kan forårsage sygdom i pet, eller endda døden, hvis anlægget er tygges eller indtages. Amerikanske gummi planter er blandt de planter, der er giftige for hunde. Røde lilje er giftigt for katte. De fleste plante toksiner er farlige for både hunde og katte.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com