Hvornår man skal plante Jicama

February 16

Jicama (Pachyrhizus erosus) er en bælgplante der vokser sin spiselige rod del eller knold, underjordiske. Den overjordiske del af planten er en vinstok, der kan nå 15 fod i længden. Jicama er en flerårig tropisk plante, der kræver en lange, varme vækstsæson til at producere knoldene. Det er hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 9 til 13.

Timing

Jicama kan plantes året rundt i troperne og subtroperne, som har de højeste USDA zoner. I USDA zone 9 haver, plante i det tidlige forår. Dette giver jicama vin tid at producere knolde, der er store nok til høst i efteråret. Den hurtigste måde at starte anlægget er ved at plante rødder. Disse modne inden for tre måneder. Startet af frø, kan jicama høstes inden for fem til ni måneder.

Forberedelse

Den ideelle jord til dyrkning jicama er sandet lerjord. Denne jordtype tilbyder fremragende dræning og fordi det typisk ikke kompakt, knoldene vokse ensartet og jævn. Har du lerjord, skal du ændre det før plantning med kompost, tilføje mindst 2 til 3 inches. Ændre andre jord med 2 til 3 inches af groft sand, undertiden kaldet builder sand. Inkorporere 6-6-12 gødning med en sats på 3,5 pounds per 100 kvadratfod af haverum. Endelig, sikre, at de øverste 8 inches af jord er løs og fri for sten, rødder og andre rester, der kan hindre knolde vækst.

Plantning Jicama

Hver jicama vin producerer fire eller fem knolde. Hvis du er plantning mere end én jicama rod, placere dem 8 til 10 inches fra hinanden i rækker, der er fordelt 3 fødder fra hinanden. Dette giver hver vinstok nok plads til at udvikle fuld størrelse knolde uden fortrængning. Vand jicama haven til en dybde af 8 inches umiddelbart efter plantning, og hold jorden knap fugtig under spiring og hele sæsonen.

Overvejelser

Ligesom alle blomsterplanter, når jicama vinstokke giver blomster, er det klar til at gå til frø. De fleste andre processer i anlægget, herunder yderligere vækst i knolden, langsomt ned under frø sæt. For at tilskynde rødder til at fortsætte med at stige, skal du fjerne blomsterne fra vin, som de vises. Den kun spiselige del af anlægget jicama er knolden. Alle andre dele af planten er giftige ved indtagelse.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com