Problemer med peber planter

February 17

Problemer med peber planter

Mange hjem gartnere nyde vokser peber planter, fordi de er relativt lav vedligeholdelse planter. De kan være dyrket for mad eller krydderier eller blot som dekorative planter. Fra tid til anden kan du opleve problemer med din peber planter. At være i stand til at identificere det problem, der påvirker dine planter vil tillade dig at behandle problemet og genoprette sundheden for din peber planter.

Sydlige Blight

Sydlige blight er en svampesygdom, der kan påvirke peber planter. Det normalt opstår i områder med et varmt klima og er forårsaget af sclerotium rolfsii, en jord-bårne svamp, der typisk trives under midt om sommeren. Peber planter, der er berørt af det sydlige blight rådne på stilken, og deres blade begynder at visne og drej til gul. Ved eftersyn, kan en hvid skimmel være til stede på den omgivende jord og berørte stilk regioner. For at forhindre sydlige blight inficerer peber planter, bør jorden gasbehandling flere uger før plantning.

Cercospora Leaf Spot

Cercospora leaf spot er en anden svampesygdom, der kan inficere peber planter. Sygdommen normalt trives i varme, våde forhold og forårsager blade og stilke af peber plante til at udvikle runde eller aflange pletter. Pletterne er typisk mørkebrun rundt om kanterne og lys grå i midten. Peber plantens blade kan derefter bliver gule og falder efterhånden som sygdommen skrider frem. Cercospora leaf spot kan transporteres på frø, så svampen kan overleve i løbet af vintermåneder hvis inficeret peber plantemateriale fjernes ikke fra haven. Som et resultat, bør bøjede planter brændes eller sætte i skraldespanden og ikke bruges i en kompostbunke.

Bakteriel Spot

Peber planter kan også være påvirket af en bakteriel sygdom, kendt som bakteriel spot, som forårsager pletter på blade og frugten af planten. Ligesom cercospora leaf spot, bakteriel stedet normalt opstår i varme, våde områder og peber planter til at udvikle vand-gennemblødt steder på bunden af deres blade. Pletterne er typisk lilla med sort centre, men der kan også være en gul ring rundt i kanten. Blade inficeret med bakteriel spot generelt bliver gule og aflevere anlægget. Peber plante frugt udvikle hævet, brune pletter, der har en ru, ujævn tekstur. Bakteriel stedet kan overføres på frø og kan også overleve vinter måneder, hvis planterne ikke bliver fjernet fra haven område. Som med cercospora leaf spot, eventuelle inficerede planter fjernes og brændt.

Insekter

Flere typer af insekter kan angribe peber planter og forårsage skader. I de fleste tilfælde, de problemer forårsaget af insekter er mild, men peber planter skal inspiceres regelmæssigt så insekter kan blive fjernet, så snart de dukker. Mange insekter kan fjernes ved hånd eller vask peber plante med sæbe og vand. De mest skadelige insekter, der kan angribe en peber plante er cutworms, som ofte går efter frøplanter. Frugt orme og armyworms kan angribe peber planter frugt bælg og blade. Hornworms kan også angribe blade, men de er store nok til at blive fjernet i hånden. Unge peber planter kan være sårbare over for loppe biller, som ofte forårsager huller i plantens blade. Whiteflies også yderst skadelige for at peber planter, fordi de kan indeholder viruser og forårsage blade visner, bliver gule og falder af anlægget.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com