Taber bladene på en stor sort oliventræ

February 17

Taber bladene på en stor sort oliventræ

Oliven (Olea europaea L.) er en subtropisk stedsegrønt træ, hjemmehørende i Middelhavsområdet og tilpasset til US Department of Agriculture hårdførhed zoner 8-11, afhængigt af sort. Den bedste olivenproduktionen opstår i miljøer med milde vintre og lange, varme, tørre somre. Leaf drop er et symptom på en række forskellige sygdomme, der oliventræer er modtagelige for.

Armillaria Root Rot

Armillaria-inficerede oliventræer droppe deres blade langsomt, forlader en tyndere baldakin og misfarvede bark. Træet vises svagt. Armillaria root rot er undertiden omtales som eg rod svamp, fordi træer plantet på jorden hvor oaks har vokset er særligt modtagelige for sygdommen. Leaf drop og gullig misfarvning ofte vises på den ene side af træet, udvikler sig til anden siden over strækker sig over flere år. Rødder smittet med Armillaria mellea svampen er hvid til gullige fan-formet mycelial mats mellem bark og træ. Det fortsætter i jord i årtier og er mere udbredt efter våde vintre. Tillader øverste rod og inficerede crown områder tørre grundigt måtte kontrollere svampen.

Cercospora Leaf Spot

Cercospora leaf spot er forårsaget af Mycocentrospora cladosporioides svampe patogen. Bladene bliver lidt gule og misfarvning vises på undersiden, som sygdommen udvikler sig. Bladene synes at være dækket med sort støv. Frugter på træet kan også udvikle brune læsioner og ikke modne ensartet. Bladene dækkes med svampen kan falde. Ikke alle syge blade falder, og svampen overlever på dem, der fortsat. De udvikler en hvid sprøde udseende som en ny afgrøde af svampesporer vokser. Forebyggende behandlinger anvendes efter efterår høst men før vinter regnen begynder.

Påfugl Spot

De svampe patogen, der forårsager peacock spot på oliventræer er Spilocaea oleaginea. Det vises på bladene som cirkulære sodet skjolder, der udvikler sig til mudret grøn farve og derefter sort. Frugt og frugt stængler påvirkes også, men sygdommen oftest viser i nederst baldakin blade. Kvist død kan forekomme og blade falder for tidligt. Svampen overlever på blade, der ikke falder og en ny afgrøde af sygdom sporer udvikler der. Høje temperaturer begrænse svampevækst og dermed bremse sygdommen fremskridt. Behandlinger anvendes i sent efterår og tidlig forår.

Verticillium visnesyge

En anden svampesygdom, der forårsager skader på oliven blade er Verticillium visnesyge, forårsaget af Verticillium dahlae patogen. Træerne thins og lader visnesyge pludselig tidligt i vækstsæsonen. Der er ingen kur mod denne sygdom, så forebyggende foranstaltninger fremmes: ikke plante oliven hvor er blevet dyrket bomuld, agurker, aubergine, peberfrugt, kartofler eller tomater, som der er tilbøjelige til at være Verticillium sporer stede. Plant flere sæsoner af dækafgrøder og praksis solarization af jorden før oliven træer er plantet.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com