Hvornår er limabønner moden til pluk?

February 18

Vide, hvornår at vælge limabønner afhænger helt på hvilken række bean du vokser. Limabønner kommer i to primære former. Nogle vokser på buske, men en anden stamme af limabønner vokser på pole vinstokke. De to typer af bønner nå modenhed på en anden tidslinje, så du er nødt til at justere høst praksis baseret på sorten du vokser på et givet år.

Bush Lima bønner modenhed

Mest bush-dyrkede sorter af lima bønner tage mellem 70 og 75 dage efter såning før de er klar til pluk. Et par særlige sorter kan tage et par ekstra dage. Altid læse data på din særlig arten før estimering modenhed baseret på dage siden såning. Vækstsæsonen er kort nok, at i de fleste regioner du kan plante bønner på flere forskellige uger for at sikre en løbende afgrøde i slutningen af sæsonen.

Pole Lima bønner modenhed

Limabønner, der vokser på pole-type planter tager længere tid at modne end dem, der dyrkes på buskene. I gennemsnit, bliver pole-vokset limabønner kønsmodne omkring 10 til 15 dage efter modenhed på bush lima bønner. Det betyder, du kan forvente det til at tage mellem 85-110 dage for pole-type bønner til at blive klar til pluk.

Inspektion

Voksende gange er eneste retningslinjer, fordi de forskellige vækstbetingelser fra år til år påvirker når det er det rigtige tidspunkt at plukke lima bønner. Forsigtigt klemme slutningen af lima bønne pod. Det bør være svampet at røre, og hvis du åbner det, det skal være næsten fuld. Hvis bønnerne begynder at blive gule, de burde have været allerede høstet og bliver overmodne.

Kommercielle plukning

Når du gård limabønner kommercielt i stedet for i din have, har du ikke så meget at vælge imellem om, hvornår til at høste. Landmænd udlicitere deres bønner før såning, og skal forsøge at overholde datoen høst, som de har angivet i deres kontrakt. Dette kan let ændres på grund af vejret. Reglen for kommercielle lima bønner vækst er, at hvis 10 procent af bælgene er tørre, det er et godt tidspunkt at høste.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com