Spiring faser for Lima bønne frø

December 30

Spiring faser for Lima bønne frø

Voksende lima bønner fra frø tilbyder gartnere et kig ind i de komplekse processer, der skal opstå under spiring. Spiringen processen sker ikke på én gang, men i en række successive faser at forberede anlægget til at sparke i forskellige cellulære processer, der kræves for fortsat vækst. Et problem i et af disse stadier kan forårsage svigt af planten til at trives.

Vandoptagelse og hævelse

Lima bønner, ligesom andre frø, kræver varme temperaturer og fugt til at begynde spiringsproces. Presoaking frø i vand kan bidrage til at fremskynde spiringen. Først frø belægningen, der indeholder fosteret og frøhvide, der leverer mad til den nye plante begynder at absorbere vand fra det omgivende medium. Fugt udvander ofte de kemikalier, der holder frøet i en tilstand af vækstdvale. Fugt derefter aktiverer vækst enzymer, der begynder celledeling i frø. Disse celler udvikle efter individuelle DNA mønstre til at gøre bestemte opgaver inden for anlægget.

Roden udvikling

Frøet svulmer med fugt, udløser udviklingen af en rod, kaldet radicle, fra bunden af frø. Denne rod holder anlægget på plads i jorden og giver mulighed for at udvikle frø til at absorbere vand og næringsstoffer fra den omgivende jord, ifølge Washington State University Udvidelsesagenten Holly S. Kennell. Rødderne fortsætter med at udvide, så stigende støtte til de voksende stængel og blad celler.

Kimblad fremkomsten

Cellevækst forårsager hypocotyl bue af stammen til at dukke op fra toppen af frø og derefter, fra overfladen af jorden. Gradvist, glatter denne stilk til at holde kimbladene eller frø belægninger. Disse er de første blade set over jorden.Fremkomsten af bladene opstår i fire til otte dage, ifølge Texas A & M University gartner Roland Roberts. Disse kimbladene er generelt større og stærkere end sandt blade af bønne plante og deres funktion er at bryde jorden over frø, hvilket gør det lettere for de sande blade at dukke op.

Ægte blad udvikling

Kimbladene falder væk, udsætter den første sande blade af lima bønne plante. Disse er ganske skrøbelig først og bør overvåges nøje for tilstrækkelig fugt indtil stængler og blade vokser stærkere. Utilstrækkelig vanding på dette tidspunkt vil forårsage nyopstået anlægget for at visne og dø. Omvendt, tilføje for meget vand til den voksende sætteplante kan forårsage root rot og sammenbrud af sætteplante. Lima bønne plante derefter udvider og tilføjer blade som forberedelse til eventuel blomstring, frugtbærende og frøproduktion.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com