Hvad er farerne ved rengøring højovne?

February 21

Højovne er høje strukturer foret med ildfaste ildfaste sten, der anvendes til forarbejdning af jern. Højovne producere ofte mere end 8.000 tons flydende jern om dagen. Jernoxider er indsat øverst i ovnen og derefter opvarmes af varm luft, der er indsat i bunden af ovnen under højt tryk. På grund af høj varme og kemiske processer, der forekommer under højovnen drift, er rengøring dem farlige, hvis korrekte sikkerhedsprocedurer ikke følges.

Eksplosion

Der bør ikke være en risiko for eksplosion, når en ovn er fuldt lukning, men til køling af smeltet metal under normal drift og under en lukningsprocessen forberedelse til rengøring indebærer risici. Som vand er føjet til jern til at køle det, der er en risiko for, at damp fra jern bliver fanget under en skorpe af hærdet malm, der udgør over toppen. Presset fortsætter derefter med at bygge indtil skorpen revner. På det tidspunkt, damp opstår eksplosivt og smeltet jern er blæst udad som et resultat.

Kulilte indånding

Kulilte gas er en almindelig bivirkning af forbrænding, især hvis brændsel ikke brænder på peak effektivitet. Carbonmonoxid kan opbygge inde i højovnen og bør være ventileret ud, før alle arbejderne angive nærheden. Kulilte har ikke nogen lugt og eksponering fører til svimmelhed, besvimelse og potentielle hjerneskade eller død inden for få minutter af høj eksponering. Kulilte detektorer er en vital sikkerhedsværktøj for højovnen faciliteter og kulilte bør testes, før en rensningsprocessen begynder.

Bly eksponering

Bly er et biprodukt af højovnen proces og det er meget giftigt. Bly partikler kan indåndes af rengøringsassistenter og akkumulering over tid fører til potentielle rysten og lammelse. Arbejdstagere kan også udvikle en blå streg på tværs af deres tandkød, som er en indikator for blyforgiftning. Hvis flue bliver blokeret under drift og forbliver så under renseprocessen, bly støv ikke undslippe systemet effektivt og støvet falder tilbage i den største hulrum, øger risikoen for bly eksponering. Det bygger op inde flue. Arbejdstagere skal bære passende åndedrætsværn og sikkerhed gear til at beskytte mod udsættelse.

Benzen

Benzen er et kræftfremkaldende stof, der fører til leukæmi og andre kræftformer med enhver længerevarende eksponering. Det er en almindelig bivirkning af koks forbrænding. Koks er et kulstof, der hjælper brændstof højovnen under jern beslutningsproces. Den er en vital komponent men benzen er produceret som et resultat i gasform. Selv om det har mange industrielle applikationer, regulerer Occupational Safety and Health Administration hvor meget eksponering er tilladt for højovnen medarbejdere, rengøring besætninger og andre arbejdstagere.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com