Grapevine sygdomme

February 23

Grapevine sygdomme er for det meste svampe, men nogle er forårsaget af virus og bakterier. Grapevine sygdomme kan være meget dyrt, da den drue afgrøde, der anvendes til fremstilling af vine, marmelade, juice og andre produkter kan blive alvorligt påvirket. Grapevine sygdomme hver har brug for det rigtige sæt af omstændigheder at trives og komme med en række symptomer, der negativt påvirker planten.

Effekter

Dunede meldug er en sygdom af vinstokke, der kan resultere i ekstreme afgrøden tab. Forårsaget af en svamp kaldet Plasmopara viticola, er dunede meldug spredt blandt de blade og druer af regndråber og vind. Det er især udbredt i varme og våde tider når de drue planter er i flor. Dunede meldug dækker både blade og druer med en hvid vækst af svamp, holder druerne fra modning. Det kan overleve vinteren i bladene på jorden. Dens symptomer begynder at udvikle omkring juli, med smallish gule områder opført på bladet, dræbe blad væv over tid. Bladene falder af, så de dør, efterlader druerne udsættes for solen.

Typer

En anden svampesygdom af vinstokke er sort rot, som kan ødelægge hele vinmarker, hvis ikke holdes under kontrol. Ofte begynder i midten af juni, resulterer det i cirkulære rød-brune pletter, der kan være op til en fjerdedel af en tomme på tværs på bladene. Disse områder garner gradvist en sort kant, og i sidste ende den grapevine blade omkomme som de visner. Meldug og Eutypa dieback er andre svampe grapevine sygdomme. Meldug dækker også blade og druer med en hvid svamp, mens dieback stunts vækst af nye skud og til sidst dræber hele vin.

Identifikation

Crown gall er bakteriel, udfældes ved en art kaldet Agrobacterium tumefaciens. Crown gall angriber rødderne af rygter, og bakterierne kan findes i jord for op til flere år. Crown gall skifter anlægget gennem sår i rødderne eller ved at gøre sin vej til den øverste del af planten i løbet af et regn. Symptomerne bliver kaldt "galls," ulige vækster af plantevæv, der svækker en vinstok og begrænse dens vækst. Crown gall kan spredes når sakse bliver udsat for det, og ofte nye plantemateriale bestemt til udplantning vil komme til en vingård, allerede inficeret med det.

Overvejelser

Fersken roset mosaik virus er fundet i jorden, og det gør vinstokke vokser skævt og forkrøblede. Andre virussygdomme af vinstokke er tomat ringspot og tobak ringspot. Begge disse aliments inficere stængler af vinstokke og gøre blade bliver gule og vokse mindre end de burde. Disse to sygdomme forårsage vin til at svække og gøre det sandsynligt, at dø under en hård vinter.

Forebyggelse/løsning

Forebyggelse af disse sygdomme, grapevine er for det meste udført ved brug af sprøjtemidler. Svampedræbende sprays kan være ansat mod dunede og pudret meldug og sort rot. Sprøjtning før, under og efter blomstrende (afhængigt af sygdom) vil holde dem under kontrol, med kombination fungicider, der er effektivt mod alle tre normalt bruges. Crown gall kan undgås ved nøje inspicere enhver ny børnehave materiel til vingården og sænkes ned i rødderne af nye planter i et antibakterielt middel. Desinfektion sakse er også en god idé, når det kommer til at stoppe crown gall. Bakteriel grapevine sygdomme er begrænset, når jorden er gasbehandling før nye planter sættes i og ved at fjerne syge vinstokke.

Forebyggelse/løsning


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com