HEPA klassifikationer

February 24

HEPA klassifikationer

Oprindelig udtænkt i 1940 ' erne til brug i Manhattan-projektet, HEPA-filtre har udviklet sig til et almindeligt anvendt filtrering enhed. Med anvendelser i industrien, nukleare indeslutning, biologiske indeslutning, clean room udvikling og til brug i hjemmet, er HEPA-filter blevet betroet standard for air filtration. I øjeblikket kategoriseret efter en kombination af en indsats fra det amerikanske militær og Institut for miljøvidenskab og -teknologi, der findes fem klassificeringer af HEPA-filtre.

Skriv et HEPA Filter

Type A HEPA-filtre, også nævnt som industrielle filtre, er mest almindeligt anvendt i industrielle eller ikke-kritiske applikationer. Type A filtre har en effektivitet ydeevne af 99,97% tilbageholdelse af partikler 0,3 mikrometer i størrelse på en luftstrøm af 85 L pr. minut. Typa A HEPA-filtre er testet ved at kontrollere for overordnede penetration af filteret.

Type B HEPA Filter

Type B HEPA-filtre, kendt som nuklear type, er designet til at håndtere nukleare indeslutning. Disse filtre, ud over at blive testet og klassificeret som Type A HEPA-filtre, skal også bestå yderligere test. Type B filtre er testet for pinhole utætheder, som betydeligt antal af disse lækager føre til en effektiv drop på langsommere luftmængder. Testen undersøger, om 99,97% tilbageholdelse af partikler 0,3 mikrometer i størrelse, men ved 20 procent den normale luftstrøm.

Type C HEPA Filter

Type C HEPA-filtre, nogle gange kaldet laminar flowfiltre på grund af deres mest eksklusive brug i biologisk laminar flow systemer, er også testet for Type A HEPA filter effektivitet. Ud over denne klassificering, skal Type C filtre også blive testet for partikler i større størrelser. Ved hjælp af aerosol vandløb lavet fra luften, sendes disse aerosol streams mod filteret. Den resulterende koncentration er testet og skal vise filteret har en effektivitet på 99,99 procent.

Type D HEPA Filter

Type D HEPA-filtre, kendt som ultra-lav penetration luft eller ULPA, filtre, der anvendes i en lang række applikationer hvor luft forurenende kontrol og filtrering er afgørende for produktion og sikkerhed. Type D filtre, ud over passerer tests for Type C filtre, skal også vise en effektivitet rating af 99,999% tilbageholdelse af partikler 0,3 mikrometer i størrelse på en luftstrøm af 85 L pr. minut. Disse test er målt ved hjælp af en laser spektrometer.

Type E HEPA Filter

Type E HEPA-filtre, omtales som biologiske filtre, er lavet med fokus på at stoppe giftige, nukleare, kemiske og biologiske trusler. Designet og udstedt af militæret, er effektiviteten af Type E filtre anses som klassificerede oplysninger. Derudover er prøvningsmetoderne udført af militæret i disse filtre også klassificeret.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com