Dyrkning af Macadamia nødder

March 3

Dyrkning af Macadamia nødder

Ifølge Purdue University, kun to arter af macadamia producere spiselige nødder: Macadamia integrifolia og M. tetraphylla. Begge er hjemmehørende i øst Australien, men også trives i Hawaii, det sydlige Californien og mange andre områder, hvor vintrene er over frysepunktet og nedbør er konsekvent. Macadamia træer er buskede, stedsegrønne og kan dyrkes i jorden eller i store containere. Dyrk dem korrekt, og unge macadamia træer vil begynde at bære i alderen mellem 4 og 6 år.

Instruktioner

•Vælg en kold hårdfør grundstamme for de bedste resultater. "Cynthia" er en sådan sort. Vælg en placering i din værftet, der får fuld sol og læ fra blæsevejr. Sydvendt side af en bygning er en god mulighed.

•Kontrollér jord dræning hvor du vil plante. Hæld halvdelen en spand vand på jorden. Hvis det ikke løbe hurtigt, ændre jorden med lige dele tørv og sand for en løs, pH-neutral mix. Dyrke med en skovl til en dybde af mindst 2 fødder. Macadamias er langsomt voksende, og lerjord vil bremse dem ned endnu mere.

•Plant af macadamia træet så at Unionens graft hvor Rodstokken er podet til den øverste halvdel af træet sidder 4 til 5 inches over linjen jord. Klappe jorden ned omkring rødderne til at fjerne luft rum, og dybt vand efter plantning for at bidrage til at mindske transplantation chok. Vand macadamia træer når en uge under den voksende sæson og hver anden dag i perioder med tørke.

•Fertilize med 1 procent kvælstofgødning to gange om året, i foråret og midsommer. Macadamia træer vokser langsomt, så de ikke behøver en masse af kvælstof. Hvis du har ændret jord korrekt, vil de få de fleste af hvad de har brug for fra jorden.

•Prune macadamia træer i det tidlige forår med sakse, som du ville et æbletræ, for at fremme en enkelt stærk kuffert og 6 til 8 vandret voksende stillads afdelinger fordelt jævnt langs dens højde. Clip slukket lodret voksende skyder, fordi de ikke vil producere nødder og vil sap vigor fra træet. Beskære ud døde eller storm-beskadiget træ som du kan se den.

Tips & advarsler

  • Høste macadamia nødder, når deres skaller begynder at knække. Shell dem inden 24 timer efter høsten til at forhindre mug. Holde inde indre at skibsskrog vil være sværere at fjerne, når de har tørret ud.
  • Efterlad ikke nedfaldne nødder liggende i bunden af træet, især hvis det er regnvejr. Avner vil henfalde og forårsage svamp til at udvikle, og nødder vil tiltrække gnavere.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com