Metoder til blødgøring af vand til husholdningsbrug

March 4

Metoder til blødgøring af vand til husholdningsbrug

Vand indeholder flere urenheder, selv når det kommer fra hanen sikkert for drikkevand. Hvis du har nogensinde skrubbes en rust ringen ud af et badekar eller haft til at rense kalk skala, har du set, hvad hårdt vand gør. Blødgørende vand er en metode til filtrering mineraler og andre urenheder fra vandet ved hjælp af blødgørende stoffer, filtrering og andre teknikker.

Destillation

Processen med kogende vand for at fjerne urenheder er en af de ældste og enkleste måder at fjerne urenheder. Det er ikke helt praktiske for single-home bolig brug, men det er en meget effektiv metode ikke desto mindre. Vandet er kogt, og som damp stiger i damp, det efterlader de tungere mineraler og urenheder i bunden af den kogende moms. Damp er indsamlet som det kondenserer tilbage til vand. Dette kan gøres på en lille skala eller kommercielt for storstilet vand blødgøring.

Ion-udveksling

Et hjem ionbytning metode indebærer en to-tank-system, der filtrerer og udvekslinger af calcium og magnesium ioner i vandet, reducere hårdheden. Ioner er molekyler, og visse typer kan blive tiltrukket af nogle stoffer såsom resin perler. Vandet pumpes gennem resin perler i en tank der tiltrækker sværere calcium og magnesium partikler fra vandet. Saltlage eller saltvand, er end vasket gennem harpiks tank til at skylle det, clearing perler af de hårdere mineralforekomster. Ionbytning er, hvad de fleste mennesker genkende som hjem afkalker standard type. Systemet er relativt billig og meget effektiv til brug i hjemmet. Men, natrium tilsættes vandet gør det mindre ønskeligt for drikke eller madlavning formål for visse mennesker, der ikke kan tåle en høj natrium indtag.

Filtrering

Kulstof, trækul og fiber filtre af alle slags der bruges til at indsamle urenheder som vandet passerer gennem. Før filtre indsamler større partikler, og finere filtre indsamler resten. Ultra filtre virker på molekylære grundlag til at absorbere urenheder i vandet. Filtrering er meget effektive, men har tendens til at blive brugt på en mindre skala, såsom på kilden til drikkevand fra hanen. Hele huset vandfiltrering systemer er tilgængelige, men filtrene, der har brug for regelmæssig udskiftning og systemerne, der har tendens til at være relativt dyrt.

Omvendt osmose

Omvendt osmose indebærer en semipermeabel membran, der indeholder urenheder i en løsning på én side, idet rent vand til at overføre til den anden. Det kræver nogle pres for at fuldføre processen, men er yderst effektivt. Når det kombineres med kul-filtrering, producere de to processer det bredeste sortiment af effektive vand blødgøring og fjernelse af urenheder. Disse systemer er en lille enhed knyttet til vandledninger i hjemmet, bestående af en række rør-type filtre og en tank i en række konfigurationer. De filtrerer de vigtigste vandkilde til hele hjemmet og filtre skal skifte med jævne mellemrum. I forhold til andre enheder, kan de være ganske dyrt.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com