Er grøn & Black Mold giftig?

March 6

Skimmelsvamp kommer i tusindvis af sorter, og kan tage på talrige farver herunder gul, hvid, grå, brun og endda pink. Nogle skimmelsvampe har en sort udseende, blandet med spor af mørk grøn, og disse forme kan virke truende på grund af deres alarmerende udseende og de negative konnotationer af ordene "sort mug."

Giftig skimmel

Ingen mug er bogstaveligt talt giftigt, men visse sorter er beskrevet som "toksigent." Toksigent forme omfatter enhver skimmel sorter, der udsender mykotoksiner, små stoffer der indeholder kræftfremkaldende stoffer. Mykotoksiner kan forårsage infektioner, luftvejs inflammation og muligvis nogle kræftformer, ifølge Environmental Protection Agency. Nogle sorte og grønne forme indeholder mykotoksiner, men andre sorte og grønne forme ikke.

Stachybotrys

Stachybotrys chatarum, undertiden kaldet Stachbotrys atra, er en sort og grøn stamme af toksigent skimmel. Stachybotrys er sorten omtales som "sort mug." Stammen er stærkt toksigent, som udsender den farlige mykotoksiner i atmosfæren. Hvis du bemærker en sort og grøn skimmel koloni vokser i dit hjem, bør du kontakte en skimmel fjernelse specialist på én gang, hvis du har denne potentielt farlige stamme.

Cladosporium

Selvom nogle sorte og grønne forme præsentere reelle farer, behøver du ikke antage værst automatisk. En skimmel fjernelse specialisten kan bestemme, om du har grund til bekymring, men i nogle tilfælde, sort og grøn skimmel kan indikere Cladosporium, en langt mindre skadelige sporedannelse. Cladosporium er en af de mest almindelige forme, og udleder ikke mykotoksiner. Det er allergifremkaldende, hvilket betyder at det kan forårsage symptomer hos allergikere, men er ikke liv truende. Sort og grøn skimmel kan også angive andre, mindre almindelige allergifremkaldende sorter.

Hvor det vokser

Grøn og sort forme f.eks Stachybotrys og Cladosporium skal have en kilde til fugt til at vokse. Denne fugt kan skyldes høj relativ fugtighed, eller det kan skyldes en oversvømmelse eller en VVS lækage, eller fra enhver kilde af stillestående vand. Disse forme også brug for næringsstoffer til at vokse. Cellulose-materialer (overflader stammer fra planter) giver de perfekte næringsstoffer. Stachybotrys er navnlig delvis til cellulose, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse. Cellulose overflader omfatter jord, træ, papir, pap, stof og visse typer af tæpper.

Andre toksigent forme

Bemærk også, at toksigent forme ikke nødvendigvis synes sort og grøn i hver forekomst. For eksempel, kan nogle toksigent stammer af Aspergillus vises i mange farver, herunder gul og lys grøn. Med andre ord, bør du tage alle mug kolonier alvorligt, uanset farve, fordi kun en ekspert kan afgøre, om du har en toksigent udvalg.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com