Farverne på skæggede Iris

March 8

Farverne på skæggede Iris

Iris er en staude, der kommer i en dejlig udvalg af farver. Den skæggede iris opfordres de øverste tre kronblade standarderne og den nederste tre, faldet. Hvert fald kan prale med en skæg-lignende, fuzzy streg midt igennem. De fleste typer af skæggede iris vise mere end én farve, eller mere end én skygge i samme farve. Der er også skæggede iris kultivarer, der omfatter markante mønstre, såsom flænge eller øremærkninger.

Selv mønster

I den skæggede iris med en selvstændig mønster er både standarderne og faldet samme farve, om gul, hvid, lilla, lavendel, blå eller pink. Plante skæggede iris i sent sommer (juli til September), så de kan udrydde godt før vinteren ruller rundt.

Plicata mønster

Plicata skæggede iris--anvendelig i en afart i farver--udmærker sig ved markeringer, der ligner syninger, rimming eller øremærkninger langs kronbladene. Effekten kan bevise en smule kaotisk, men mange gartnere vælger at blande plicata skæggede iris med massiv farve blomster i samme farve familie.

Variegata

Variegata er faktisk brogede med standarder af brunt eller lilla og falder af gul. Rigt farveblanding er ideel som brændpunkt omgivet af dækkende farve lilla eller gul zinnias. Variegata ville også se godt, der grænser op til grønne buske eller buske.

Brudt

Brudt skæggede iris blomstrer vise flænger af en eller flere farver i et uregelmæssigt mønster. De gør en ideel ramme for en veranda eller havepavillon. Vælg blomster med mindre blomster til at matche farven på skråstreger for den samme blomsterbed. Plante skæggede iris i fuld sol til at sikre blomstrer nå deres potentielle fuldfarve.

Baggrund

Skæggede iris er også kendt som Iris germanica. Det er en let-pleje plante der blomstrer mellem April og juni. Der er endda duftende sorter, der blomstrer igen, eller igen blomstre i løbet af sommeren og efteråret måneder. Skæggede iris vokser fra kødfulde jordstængler, der udvider metro fra en vækstsæson til næste.

Pleje Tips

De fleste skæggede iris vokser bedst i fuld sol. Dog kan nogle af de lysere farver, blå og pink fade med for meget sol og klarer sig bedre delvist lyssky betingelser. For meget skygge, men kan holde denne plante fra blomstring overhovedet. Disse planter vokser bedst i godt afdrypning jord, som holdes fugtig, men ikke for vådt. Vandlidende jord kan føre til rhizom rot, som i sidste ende vil sulte plante af næringsstoffer. Tilføje organisk materiale--som kompost eller bark--til jorden anbefales at forbedre dræning.

Befrugtning er vigtigt, men skal ikke være overdrevet, da for meget kvælstof kan tilskynde sygdom. En lav-kvælstof (f.eks. 5-10-10) gødning skal blandes i jorden, når skæggede iris er plantet, ifølge North Carolina State University.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com