Løsblade salat sorter

March 12

Løsblade salat sorter

Løsblade salat viser løse blade med krøllede kanter, der er bredt ud i alle retninger. Denne type af salat kommer i en håndfuld forskellige sorter med forskellige teksturer og lidt forskellige varianter. De fleste typer vokse let i hjemmet haven og har rigelig næringsstoffer såsom calcium, jern, vitaminer A og C og kalium.

Sorter

Vælg fra en håndfuld af de vigtigste typer af løsblade salat som romaine, blad (løsblade), butterhead, stænglen og cos. stilken er også omtales som asparges salat. Alle disse typer af løsblade salat producere blade, der er bredt ud snarere end andre sorter af salat, der har tæt komprimeret hoveder. Romaine og cos producerer lignende udseende hoveder, der har en aflang oprejst udseende. De fleste typer har en sprød, fyldige smag, men butterhead har en let sødlig smag med mindre, mere sarte blade.

Hver type af løsblade salat producerer et par forskellige sorter. For eksempel, omfatter et par sorter af blade salat grand rapids, røde brand, egeblad og ruby. Grand rapids og egeblad har løs grøn hoveder med krøllede kanter. Ruby har mørke røde blade og røde brand har flæser med røde kanter. Cimmaron er en type af cos løsbladssystem salat med mørkerøde blade.

Jordbearbejdning

Alle typer af løsblade salat har brug for sund jord at vokse ordentligt. Vælg en solrig plet i din have til at plante rækker af salat. Dyrke jorden i dette område med en have rorpind til at løsne op af jorden og fjerne store sten, papirkurven eller plast, der er begravet i jorden. Du kan derefter tilføje 3 eller flere inches af kompost til jorden ved at sprede den på det øverste lag. Clemson stat Folkeuniversitet siger salat vokser godt i jordbund med en pH-værdi mellem 5,8 og 6.5.

Plantning gange og pleje

Løsblade salat er en køligt vejr grøntsag, der er bedst, når den gennemsnitlige daglige temperatur er mellem 60 og 70 grader Fahrenheit, ifølge University of Illinois kooperative forlængelse. Plante løsbladssystem salat i det tidlige forår eller sensommeren, afhængigt af hvor du bor. Plante frø 1/4 til 1/2 inches dyb i rækker, der er omkring 12 inches fra hinanden. Alle typer af salat har brug for rigelige mængder af fugt til at vokse ordentligt. Vand dine afgrøder med 1 eller flere inches af vand i de tidlige morgentimer, så solen ikke fordamper fugten. Spring vanding, hvis der er nok nedbør til at fodre din salat.

Høst

Høst gange varierer mellem 50 og 70 dage efter plantning, afhængigt af forskellige løsbladssystem salat og hvor hurtigt det modnes. Kvaliteten af jorden kan hjælpe med at bestemme, om afgrøder er vellykket eller ej. Butterhead har mindre, løse hoveder end andre sorter, men romaine og andre typer af løsblade kan blive meget stor og fyldig. Salat er klar, når bladene har en sund grøn eller rød farve. Skudspidserne bliver flosset og brændt hvis du venter for længe at høste løsbladssystem salat.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com