Har hvede skal dyrkes i godt drænet jord?

March 13

Har hvede skal dyrkes i godt drænet jord?

Hvede er den mest almindeligt dyrkede plante, små-korn i områder med tempereret klima. Ud over stigende hvede til konsum, landmændene dyrker korn til ensilage eller dyrefoder. Ligesom de fleste planter, hvede trives bedst i en bestemt type af jord--veldrænet jord-- men det kan tåle en række andre jordtyper og jordbundsforhold.

Jord baggrund

Den bedst afdrypning jord er lerjord. Som University of Connecticut noter består lerjord jord af 28 til 50 procent silt, mellem 7 og 27 procent ler og mindre end 52 procent sand. Balancen mellem disse tre primære jordpartikler er, hvad gør lerjord til dræn så godt. Sand på sin egen afløb for hurtigt og ler afløb for langsomt, mens silt har dræning egenskaber mellem dem af sand og ler. Når disse partikler kombinerer i de rigtige proportioner at form lerjord, er planter, der vokser i jorden stand til at modtage tilstrækkelig fugt uden bliver overmættet.

Hvede jord tolerancer

For optimal plante ydeevne, dyrke hvede i veldrænet, lerede jord; hvede kan imidlertid potentielt tåle alt for mættede og dårligt drænede jorde. Som Virginia Cooperative udvidelse noter, kan hvede modstå vådere jordbunden bedre end andre kerner, havre og byg. I alvorligt våde forhold, men kan hvede "overdøve" eller dør på grund af for meget fugt. Mens Alabama Cooperative Extension System hedder, "hvede vil tolerere dårligt drænede, heavy-tekstureret jordbunden bedre end andre små kerner," Virginia kooperative udvidelse påpeger, at hvede tendens til at være mindre tolerant over for dårligt drænede jorde sammenlignet med korn triticale og rug.

Fordele ved veldrænet jord

Vokser hvede i veldrænet jord reducerer anlæggets modtagelighed for sygdomme og parasitter. To af de mest almindelige problemer, der kan opstå som følge af utilstrækkelig hvede jord dræning omfatter greenbugs og armyworms. Greenbugs er bladlus, eller minut insekter, der lever på vitale væsker inden for hvede planter. I sammenligning er armyworms maddiker eller insektlarver, som almindeligt foder på blade af hvede planter. Ved at reducere forekomsten af disse skadedyr gennem brug af veldrænet jord, kan du hjælpe, sikre, at din hvede planter vokse sundt og producere et maksimalt udbytte.

Tips

De fleste agerdyrkere overveje hvede til at være en tørre afgrøde, hvilket betyder, at du kan dyrke det i halvtørre miljøer uden at behøve at tilføje supplerende vand. Som University of Florida bemærker dog, kan kunstvanding de jorder, som hvede planter vokser i hjælpe øge udbyttet i særlig tørre vækstsæsoner.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com