Grøntsager, der vokser i nærheden af sort valnøddetræer

March 21

Valnød visnesyge er en sygdom, der påvirker vegetabilske planter i områder hvor valnøddetræer dominerer landskabet. Det er forårsaget af frigivelse af juglone gennem rødder, blade og nødder valnød træer. Juglone fungerer som en respiratorisk hæmmer til planter og vil forårsage juglone-følsomme planter visner og dør. Heldigvis, nogle grøntsager kan dyrkes i nærheden af en valnød med lille risiko for valnød visnesyge. Et mangfoldigt have fyldt med løg, squash og endda melontræsfrugter kan dyrkes i nærheden af valnøddetræer.

Rodfrugter

Mange rodfrugter kan dyrkes i nærheden af en sort valnøddetræ. Løg, rødbeder (undtagen sukkerroer), pastinak, gulerødder og vilde yam vil trives hvis forsynet med tilstrækkelig sollys og korrekt ernæring. Af de store rodfrugter viser kun kartofler og sukkerroer en signifikant følsomhed over for valnød visnesyge. Rodfrugter har brug for flere underjordiske område at vokse; grave ned omkring 1 fod og sørg for der er ikke en tyk rod eller store root netværk i området, at dine gulerødder nødt til dyrkning af dybt i jorden.

Bønner

Bønner er gode hæfteklammer til en have nær valnøddetræer. Mange slags bønner, herunder soja, lima, snap og pole, er resistente over for valnød visnesyge. Den tætte fætter af bønner, ærter, er ikke så heldig--ærter ikke kan tåle juglone på alle og vil dø meget hurtigt hvis plantet inden for linjen drop af et valnøddetræ. Forskellige niveauer af juglone tolerance er blevet observeret blandt forskellige sorter af en enkelt art af planter, tolerant (og kan selv variere fra jordtype og region). Hvis du påtænker at plante bønner under din valnøddetræer, kan det være en god idé at spørge dine naboer hvilke sorter de har været stigende med succes.

Squash og meloner

Squash og meloner kan vokse nær valnøddetræer. En valnød-tilstødende have vil vokse rigelig mængder af sommer squash, zucchini, kammusling squash, græskar, vandmelon, muskmelon og mange andre i samme familie. Squash og meloner tendens til at tage en masse plads med deres spredning vaner, så placere dem under et valnøddetræ fornuftigt og frigør områder af din værftet til plantning juglone-intolerans planter, såsom tomater.

Korn

Selvom mange haver for sengetøj grøntsager kun, ofte vil gartnere også holde et lille bevoksning af korn. Majs og hvede gøre særlig godt i nærheden af et valnøddetræ. Nogle tyder på, at bliver plantet i den valnød rodzone kan øge væksten af alle former for små korn og majs.

Frugter

Par store haver er komplet uden nogle form for frugtbærende bush, vin eller et lille træ. Heldigvis er der mange, der kan tåle at have en valnød til en nabo. Paradisæbler, sort hindbær, kirsebær, nektariner, ferskner, blommer, pawpaw og Kakifrugter kan producere frugt og endda trives i nærheden af et valnøddetræ.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com