Karakteristika, der planter del med alger

March 21

Der er næsten 300.000 kendte sorter af alger, med nye typer ofte opdaget af videnskabsfolk. Alger kan forekomme at være planteliv, men det er ikke kategoriseret som sådan; snarere, det er kendt som en protist. Alger lever udelukkende i vand og kan være enten encellede eller flercellede. Selv om der er mange forskelle mellem planter og alger, er der også flere ligheder.

Fotosyntese

Put blot, er fotosyntese en proces, der Planter undergår hvor de tager lysenergi fra solen og omdanne det til kemisk energi og klorofyl. Som med planter, alger også photosynthesizes. Planter og alger bruger den kemiske energi, de producerer under processen som "mad" for at holde sig i live. Det betyder, at både planter og alger er autotrof, hvilket betyder "selvstændige fodring."

Habitat

Når man overvejer levestederne for planter og alger, vil du bemærke både ligheder og forskelle. Både planter og alger kan vokse i vand, så dette er en karakteristisk, de deler. Dog alger vokser udelukkende i vand, mens planter vokser i jorden eller i vand, afhængigt af deres række. Når både planter og alger vokser i den samme krop af vand, vil de konkurrere om lys og ressourcer.

Funktion

Der er nogle fælles karakteristika mellem alger og planter i deres anvendelser og funktioner. Både alger og planter findes delvist, for at blive spist af levende væsener. Disse væsener kan, igen, ender med at blive mad til et større dyr. Som sådan, er planter og alger væsentlige dele af et økosystem. Men både planter og alger kan blive en trussel mod mangfoldigheden i økosystemet, hvis de bliver for mange og begynde at udslette konkurrencen.

Reproduktion

Andre karakteristika, der planter del med alger vedrører reproduktion. Planter og nogle sorter af alger udføre meiose, som er en division af kønsceller, at sikre genetisk diversitet. De også producerer begge mandlige og kvindelige mælke for at befrugte dem selv eller andre lignende organismer i nærheden. Én forskel er dog, at nogle encellede alger formerer sig ved mitose eller ukønnet formering.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com