Pacific solnedgang ahorn sygdom

March 24

Pacific solnedgang ahorn sygdom

Den Pacific solnedgang ahorn (Acer truncatum x A. platanoides "Warrenred") er en hybrid af Norge ahorn og purpleblow ahorn. Denne hårdføre træ er ønskeligt for sin hurtige vækst, farverige falde blade og pænt afrundede krone. Ligesom alle maples, kan det lider af en række sygdomme, hvoraf de fleste ikke er liv truende.

Symptomer

Din Pacific solnedgang ahorn vil vise symptomer Hvis det lider af en sygdom. De fleste af symptomerne er først set på løvet. Almindelige symptomer omfatter pletblødning eller gulfarvning af bladene. Bladene kan også blive brune og falde for tidligt fra træet. Træer, især unge træer kan vise hæmmet vækst eller endda visnen. En del af træet--som en enkelt gren--kan dø.

Årsager

Sygdomme forårsaget af svampe er de mest almindelige. Leaf spot eller tar spot er en sygdom forårsaget af svampe, der gengiver på bladene af træet. Som navnet antyder, er at sygdommen angivet med pletter på bladene. Svampen Phyllosticta minima medfører små lilla pletter, og svampen Rhytisma acerinum gule pletter, der bliver fedtet sort. Andre svampe forårsager bladpletter så godt. En svamp, Gloeosporium apocryptum, kan være en alvorlig trussel mod livet af en ahorn træ. Dette forårsager sygdommen kaldes anthracnose. Symptomer omfatter deforme vækst, udviklingen af døde klynger af kviste og dieback, som er, når træet dør fra den ydre tips indad. En anden alvorlig sygdom er bakteriel blad scorch, som er forårsaget af bakterier Xylella fastidiosa. Vandflow af træet er berørt, og træet begynder at dø, begynder med bladene.

Forebyggelse

Svampesygdomme rejser på vandet. Vådt vejr bidrager til udviklingen af disse sygdomme, som gør overfyldt betingelser, fordi der er ikke plads til luft at cirkulere rundt om træet. Sørg for at dit træ har masser af plads omkring det at vokse. Svampe kan overvintre på faldt blade og stige op igen for at inficere træet i foråret, så rake dem i efteråret – lad dem sidde i bunden af træet ikke. Fungicider, anvendes i foråret, kan være effektive til at forebygge svampesygdomme, men kun hvis hele træet er omfattet, hvilket ikke er muligt på store træer. Bakterielle sygdomme spredes på insekter som blad hopper, så sprøjte hvis du bemærker disse fejl på dine træer, dem med et insekticid.

Behandling

Hvis kun en del af dit træ viser symptomer, beskære det off flere inches nedenfor det berørte område. Sterilisere værktøjet beskæring--dyppe den i blegemiddel--, før du bruger det igen, eller du kan spredes svampesporer til et andet anlæg. Bakterielle sygdomme starter som regel i rødderne. Lufte jorden omkring dit træ, og ændre det med organisk materiale rig på næringsstoffer. Hvis du lige begyndt at lægge mærke til pletter på bladene, give dit træ en dosis af fungicid til at forhindre, at sporer spredes. I svære tilfælde, såsom avancerede stadier af anthracnose, kan du nødt til at grave op og erstatte din Pacific solnedgang ahorn træ.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com