Hvorfor absorbere vand hjælp planter?

February 22

Hvorfor absorbere vand hjælp planter?

Alle liv processer såsom vækst, bevægelse, reproduktion, energi anskaffelse og brug og respons på stimuli kræver vand og kemiske reaktioner inde i cellen. Vand er afgørende at flytte næringsstoffer til hvor der er brug for i selve planten. Fotosyntese stopper hvis vandet bliver knappe. En visne plante vil ikke åbne blad porer kaldet spalteåbninger, at tage i kuldioxid for fotosyntesen og frigiver giftige ilt.

Fotosyntese

Planter fange energi fra solen gennem fotosyntese. Processen kræver en kilde af kulstof, brint og ilt atomer gøre det sukker som planten bruger til at lagre energi. Planten kan også bruge lyset energi direkte men skal have brint at gøre. Carbon og ilt atomer er erhvervet når planter tager i kuldioxid gennem deres blade. Brinten kommer fra vand. Hvis vand ikke er tilgængelig, stopper fotosyntesen.

Luftskiftet

Planter har gas udveksler porer kaldet spalteåbninger, der bruges i transpiration. Spalteåbninger åbne for at tillade kuldioxid i luften for at indtaste plante og overskydende ilt, et biprodukt af fotosyntesen, til at forlade. Da disse gasser der udveksles, vanddamp også slipper ud i luften. Spalteåbningerne er består af to bønne-formet celler--guard celler--der åbner når fuld af vand og lukker når vandtrykket falder.

Næringsstoffer Transport

Planter skal vokse, reproducere og støtte deres stive struktur til at overleve. For at udføre disse aktiviteter, afhænger det vaskulære system af planter af vand til at flytte næringsstoffer fra rødderne og ned fra bladene. Celler af anlægget skal indeholde vand nok til at udøve pres fra inde (turgor pressure) således at plantestrukturer, herunder det vaskulære system, kan fortsætte med at flytte næringsstoffer og cellerne kan fortsætte med at gøre nye celler.

Næringsstof optagelse

Da vanddamp forlader anlægget gennem transpiration, skaber det en slags pumpgun, der tillader vand at indtaste rødderne fra jorden nedenfor. Dette er lignende til at suge vand gennem et sugerør. Andre næringsstoffer som kalium, fosfor, kvælstof og spor mineraler som kobber tegnes med vand til rødderne. Disse næringsstoffer er nødvendige for at producere de mange kemikalier, planten har brug for.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com