Hvornår skal man vælge sojabønner?

February 26

Hvornår skal man vælge sojabønner?

Sojabønner er vokset over hele verden som en field afgrøde og en grøntsag. Sojabønner sorter dyrkes til konsum som en grøntsag i pod er generelt betegnes ved deres japanske navn, edamame. De fleste felt sojabønner ender i foder og som en forarbejdet proteintilskud, selvom de tørrede sojabønner kan tilberedes på samme måde andre tørret bønne sorter.

Picking Edamame

De fleste edamame sorter er annonceret som tager 70-80 dage fra tidspunktet for udplantning indtil høsten. Høst edamame når fuzzy bælgene er stadig grønne og bønner er buttet og næsten rørende inde pod, der vil være midt-til slutningen af sommeren i de fleste områder. Plukke modne bælg individuelt maksimerer længden af høsten, da ikke alle pods på en enkelt plante kommer på samme tid.

Picking tørrede sojabønner

Feltet sojabønner kommer i mange sorter med meget varierende gange indtil modenhed. Hurtig modning sorter egner sig til nordlige klimaer med korte vækstsæsoner, mens langsomt voksende sorter er mere egnet til sydlig placeringer. Uanset forskellige er tørrede sojabønner klar til høst omkring en måned efter planter blade begynder at bliver gule. Bønnerne forbliver fast på planterne og kan plukkes, selv efter bladene alle er faldet.

Virkning af temperatur på høst

Sojabønner er en varme-elskende plante. Lav forår og sommer temperaturer kan forsinke sojabønner vækst og forlænge tiden indtil modenhed og høste betydeligt. Som et eksempel, sojabønner annonceres som tager 72 dage indtil høst faktisk tog 123 dage indtil høst når plantet i sydvestlige Washington state, hvor forholdene er kølig, fugtig og overskyet. Våde eller kolde forhold i foråret kan også forsinke plantning tid for sojabønner, som til gengæld forsinker høst tid.

Opbevaring

Ligesom de fleste markafgrøder, kan tørrede sojabønner gemmes i lange perioder, så længe de holdes under tørre forhold ved moderate temperaturer. Edamame, på den anden side er en forholdsvis let fordærvelige afgrøde. Selv under ideelle betingelser mister de smag og tilstand inden for en uge. For de bedste resultater, høst edamame i køligt, fugtige morgener og chill det hurtigt. For lang sigt opbevaring, koge edamame i kogende, saltet vand og fryse bælg straks.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com