Om Petunias

April 6

Petunias er dejlige blomster, der kommer i hundredvis af sorter. De gør en dejlig tilføjelse til enhver husstand eller haven, da de kommer i mange forskellige farver. De er nemme at dyrke både indendørs og udendørs selv for uerfarne gartner.

Funktioner

Petunias er en af de mest populære enårige. De er af sydamerikansk oprindelse og hører til natskyggefamilien, som også omfatter kartoffel og tomat. Petunias er lav vedligeholdelse, farverige og duftende. Anlægget har trompet formede blomster og levende grønne blade. Petunias kommer i en bred vifte af nuancer, herunder pink, hvid, gul, rød, lilla og blandede nuancer. Blomsterne blomstre hele sommeren.

Typer

Der findes fire kategorier af petunias: Grandiflora producere store blomster, der er 3 til 4 inches tværs. Denne type er den mest populære. De gør en dejlig tilføjelse til haven indstillingerne samt hængende kurve og altankasser; Multiflora er mindre og mere kompakte. De ser perfekt blandet med andre blomster, og miniature planter kun omkring en tomme i diameter. De laver smukke kantning og ser vidunderlig arrangeret i containere med andre blomster; GroundCover petunias spreder sig hurtigt, hvilket gør dem vidunderlige til at dække et område. De arbejder også godt i hængende kurve og altankasser.

Effekter

Petunias gøre godt med masser af lys og endnu bedre i fuld sol. De tåler varme men behøver veldrænet jord. GroundCover petunias kræver hyppig vanding, hvorimod de andre typer kan gøre fint med mere sjældne vanding; grundig vanding en gang om ugen er normalt tilstrækkeligt. Det er vigtigt at tage vejr betingelse og jord typer i betragtning ved fastsættelsen af vanding tidsplanen. Indendørs sorter kræver hyppigere vanding. Bruge en velafbalanceret gødning hver 2-3 uger. Jorden bør være en tørv-baseret mix.

Overvejelser

Petunias er normalt formeres fra frø. De er bedst sås indendørs i 4 til 6 uger før bliver plantet udendørs. Du bør vente indtil temperaturen er omkring 60 grader F og alle chance for frost er gået før plantning udendørs. Plant i fuld sol og god jord.

Advarsel

Petunias er normalt fri for sygdomme og skadedyr, selvom bladlus kan angribe petunia småplanter. Du kan mærke asiatiske eller kartoffel biller og næ. Da skadedyr ikke er et stort problem med petunias, brug en sprayflaske fyldt med vand for at sprænge insekter fra planterne. Bruge et pesticid, kun hvis det bliver nødvendigt.

Betydning

Så dejlige som petunias, symbolikken omkring denne blomst er utvivlsomt blandet. Ifølge flere kilder til petunia siges at symbolisere vrede og vrede, men det menes at betyde "din tilstedeværelse beroliger mig." Petunia menes også at repræsentere healing.En smule trivia: Dixon, Illinois, er det petunia hovedstad i verden.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com