Hvad er de forskellige typer af tornadoer?

April 6

Hvad er de forskellige typer af tornadoer?

Tornadoer roterende kolonner af luft, strækker sig ned fra bunden af en storm sky eller lige under skyen. Voldelige og ustoppelig kræfter i naturen, tornadoer strike overalt i verden. Selv om dramatiske nyheder eller film billeder danne populære forestillinger om, hvad en tornado er, findes der forskellige former for tornadoer.

SuperCell Tornado

Denne type tornado generelt opretholder kontakt med jorden længere end andre typer, normalt for timer, og er mere tilbøjelige til at være den mest ødelæggende, med den højeste hastighed. Det er biprodukt af et supercell tordenvejr, som har en lav-hængende væg Sky, med en kontinuerlig updraft. Kraftig regn findes normalt på en halvdelen af væggen kunne, mens anden halvdelen er regn gratis. I USA er den primære placering for disse storme og tornadoer form, som det er mødestedet for fugtig, fugtige luft, der kommer fra Mexicanske Golf, og tør luft ankommer fra

Landspout

En landspout er en ikke-supercell tornado og normalt mangler den kraft, der et supercell tornado bærer. De kan stadig forårsage betydelig skade. Som supercell tornadoer fremgår af enorme, roterende tordenvejr, landspouts kommer fra ikke-roterende tordenvejr, og kan ses under tårnhøje cumulus skyer. En landspout karakteristiske rørformede form er et fælles billede tilknyttet tornadoer, forstærket af scener fra film som "The Wizard of Oz."

Skypumpe

En skypumpe er svarende til en landspout, der opstår over vand. Denne type opstår hovedsagelig i det sydøstlige USA, normalt Florida. Ofte et resultat af storme, der dukker op hurtigt, en skypumpe generelt forårsage ikke megen skade, men kan have magt til at vende over bådene og beskadige store skibe. Det kan forekomme over søer, hav eller bugter, og generelt svækker og forsvinder som den når jorden, selv om det kan stadig forårsage skade, hvis den bevæger sig onshore.

Yderligere tornadoer

Der er yderligere "fætre" af tornadoer, der opstår under visse betingelser. Firewhirls, også kaldet firenadoes, ske brand under skov infernos og vulkanudbrud. De hvirvlende søjler af ild og varme, eller røg eller en kombination af ild og røg, ligner en tornado og kan have tilknyttet vind hastigheder på mere end 100 mph. ørkener og andre tørre, varme områder give anledning til støv djævle, hvirvlende kolonner af støv, som generelt ikke rejser hurtigere end 25 km/h. En gustnado tornado får sit navn fra det faktum, det danner på vindstød front eller et tordenvejr bordemfang forkant. Det er generelt kortlivede, med dens rotation spinning opad efter starten på overfladen.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com