Sådan skjules et hegn med efterfølgende vedbend

March 14

Sådan skjules et hegn med efterfølgende vedbend

Mange medlemmer af slægten Hedera, som planter almindeligvis kendt som efterfølgende vedbend, er en perfekt løsning for et hegn, der er blevet en modbydelig eyesore. Nogle funktion attraktive stedsegrønne blade hele året rundt mens andre løbende vil producere en sværm af farverige, undertiden duftende blomster, der vil nemt skjule en uinteressant træ, sten eller kæde link hegnet.

Instruktioner

Uddelingen dit hegn på sin svage punkter og erstatte brudt boards, loose mursten eller bøjet ledning til at give ivy en stabil støtte, som det vokser. Stopning dit hegn først vil hjælpe med at holde din ivy planter sikker som de sprawl og klamrer sig til deres støtte, giver planter til at fokusere deres energi på vegetativ vækst frem for forankring selv på plads. Hvis hegnet er i sådan uorden, at du kun vil skjule en uskøn rod, se bestyrelser over at fjerne eller søm ned enhver udsatte negle til at forhindre punktering sår.

•Plant vedbend mellem 6 og 12 inches væk fra bunden af hegnet du agter at skjule, afhængig af arten. Clemson Cooperative udvidelse noter at fælles engelsk vedbend (Hedera helix) er kendt for sin evne til at klatre lodret op til 50 fod, og Persisk vedbend (Hedera colchica) er koldt hårdfør og har de største blade af alle efeu. Disse er blot et par eksempler på ivy planter, der er ideelle for at skjule en grimme hegn. Forskellige arter af prydplanter efterstillede ivy har varierende voksende krav, såsom hvor meget sol, vand eller gødning arter skal trives, så husk disse krav på, når du vælger planter til at skjule dit hegn.

•Weave din ivy gennem eksisterende kroge, krinkelkroge og huller i dit hegn til at hjælpe det skjule dit hegn som det vokser. Der er flere elementer, der kan hjælpe med at uddanne din vedbend, såsom stakes, som er godt for ledende unge frøplanter mod hegnet, og gitre eller espalier, som kan knyttes til hegn til at tjene som støtte for din ivy vinstokke. Du kan også bruge havearbejde wire for at sikre ivy vækst direkte til hegnet du vil skjule.

•Man for din ivy planter gennem året ved at give vand og gødning ivy arter du plantes specifikke behov. Guide nye ivy gennem eksisterende vækst til at fylde i nøgne pletter eller på lidt nøgne af hegnet til at begynde at dække et andet område. Fjerne grimme kviste, grene og blade som de dø på vinstokken ved hjælp af haven sakse, eller trække dem forsigtigt fra ivy vinstokke, så længe det ikke skade nogen levende del af anlægget.

Tips & advarsler

  • Skjule dit hegn med flere typer af efterstillede vinstokke at tilføje interesse for dette område i din have.
  • Plante flere ivy planter tæt sammen for at hurtigt dække en grimme hegn.
  • Plante ikke vedbend arter, der har vidt forskellige pleje krav sammen, eller du kan miste nogle af dem over vækstsæsonen og vinter.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com