Munk & ærten planter

April 13

Munk & ærten planter

Hybridisering af planter og forskning i helbredelsesmetoder for genetiske sygdomme er i vid udstrækning i midten af 1800-tallet forskning af europæiske munk Gregor Mendel. Han fandt, at ved at krydse pollen af ærten planter med forskellige karakteristika, ændringer i plante attributter ville undertiden forekomme. Dette førte til Mendels opdagelse af dominerende og recessiv arvelig træk, som regulerer spørgsmål som om en person har blå eller brun øjne. Interaktive websteder gør det nemt at lære eller genopfriske viden om Mendels forskning.

Mendels ærter Web Lab

Gregor Mendel gåture på tværs af haven furer i "Mendels ærter Web Lab" med hans vanding kan i hånd i denne animerede lab. Brugere interagere ved at klikke på knapper, mus over billeder og tænker på spørgsmålene i Mendels talebobler. Uanset hvor Mendel nedværdiger sig til vand, spire ærten planter. Som brugerne vælger planter at krydse, fjedre den næste generation skal overholdes for forskelle og ligheder i egenskaber.

Uddannelse udvikling Center i Massachusetts, hvilket skabte "Mendels ærter", tilbyder 13 andre interaktive genetik labs så godt. Alle er en del af "Oplivende genetik uddannelse projektet" finansieret af National Science Foundation. Klik på "Mendels ærter" i mappen lab.

Interaktive Pea eksperiment

Mendel konstaterede i sine eksperimenter, syv forskellige attributter bestået mellem generationer af ærten planter. Disse er: blomst farve og placering, ært farve og form, glat eller rumply bean bælg og plantehøjde. "Ærtesuppe: historien Mendel" er en hjemmeside, der indeholder oplysninger om Mendel samt en interaktiv eksperiment. Brugerne vælger kombinationer af forældreplanter at se de resulterende ært figurer (rumply eller glatte) og farver (grøn eller gul). For at komme til denne aktivitet, klik på "Interaktive Pea eksperiment" i indholdsfortegnelsen. En side forklarer lab og tanken om arvelige attributter vil åbne. Klik derefter på "begynder forsøget."

DNA Animation

DNA Learning Center tilbyder animationer, der viser hvordan Mendel krydsbestøvede ærten planter under sin forskning. Klik på knappen "animation" nederst på siden åbningen. Denne næste side viser et billede af Mendel og en stor illustration af en pea blossom. Fremviseren er inviteret til "kig ind" umodne blomsten ved at klikke på en pil for at komme videre til næste side. De mandlige og kvindelige dele af blomsten blive synlige. Med hvert klik, er det næste trin i den hybridizing proces demonstreret. Hjemmesiden tilbyder også en indholdsfortegnelse med 41 sider dækker genetik emner, som hvorfor gener ikke blande og hvordan kromosomer arbejde.

Praksis Quiz

For dem, der kan lide at teste deres viden, er en praksis quiz om Mendel og hans opdagelser tilgængelig fra Palomar Community College. Teksten på hjemmesiden, som forbereder brugerne til quizzen, indeholder farve diagrammer forklarer plantedele og krydsbestøvning. Tekst sidehyperlinks til en lang Ordliste af genetik ordforråd samt quiz.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com