Hjemmelavet svalehale Jig for en Router tabel

April 14

Hjemmelavet svalehale Jig for en Router tabel

Den svalehale fælles er en utilitaristisk og pålidelig måde at deltage træ sammen. Dens overlegne styrke betyder, at det ikke kræver klæbende eller mekanisk lukkeanordning til forstærkning. Fordi de ikke mister strukturelle integritet når træet naturligt udvider og kontrakter, bruges supplerer ofte sammen store stykker som de paneler, der omfatter skab eller kiste tilfælde. Svalehale leddene angiver normalt et højt niveau af håndværk, fordi de kræver en masse tid og evner til at udføre ordentligt. Ved hjælp af en router og en svalehale jig kan reducere mængden af indsats, det tager for at oprette en tætsiddende joint.

Fælles typer

"Igennem" og "halv-blind" er de to grundlæggende typer af svalehale leddene. Halv-blind svalehale profil er kun synlig på den ene side af leddet og bruges ofte når du forbinder en skuffe foran dens sider. Profil af en gennem svalehale er synlige på begge tilstødende ansigter og bruges typisk i forsamling. Hver type af fælles kræver sin egen særskilte jig set-up. Af to er halv-blind svalehale jig det billigste at købe eller bygge, ifølge Bill Hylton bog "Træbearbejdning med routeren." Det er mindre kompliceret for at bruge end den gennem svalehale jig, som du kan klemme begge stykker af træ til jig på én gang og gøre en enkelt snit for en stram fælles.

Materialer

Fremstillede svalehale jigs består næsten altid af en metal base, en fastspænding system, pres barer og en kam eller skabelon, til at skære supplerer. Når du opbygger din egen jig, kan du give afkald på den metal base og bruge standard 3/4-inch hårdttræ, ifølge bogen "Shop-bygget Jigs & inventar." Pres barer, som holder arbejdsemnet til jig, bør skæres fra 1 1/2-inch hårdttræ, mens kammen kan være fremstillet af et stykke af 1/4-inch hårdttræ eller købt færdiglavede og knyttet til en ellers hjemmelavet jig. Mange fremstillede svalehale jigs har enten Vingemøtrikker eller plastik knapper til at slå hårdt træ på plads. Hårdttræ cams give betydelige fastspænding magt til at holde din arbejdsemnet konstant.

Jig kam

Jig's kam er hvad bestemmer en fælles størrelse. Halv-tomme supplerer er standard, mens 1/4-inch supplerer er almindeligt anvendt på tyndere træ eller mindre stykker. Nogle fremstillet jigs kommer med flere kam skabeloner for større alsidighed. Skære din egen svalehale kam fra 1/4-inch hårdttræ kan være en tidskrævende, kedelig proces, der ifølge Hylton, vil kræve du til at bruge en masse tid på finjustering skabelon for at opnå den ønskede præcision. Alle hak skal perfekt matchende bredder, og enderne af hver tand skal indgives runde netop konsekvent. Mange isenkræmmere sælger plast eller metal svalehale kamme, som du kan installere på en hjemmelavet jig.

Overvejelser

Må ikke undervurdere betydningen af en stærk fastspænding system når sammensætte dit jig. Når du skærer supplerer, bygges trykket op mellem arbejdsemnet, pirken og dens klemmer. Installerer Vingemøtrikker over skiver på bolte er mindre dyrt og kompliceret end skære cams fra hårdttræ lageret, men bolt tråde kan fratage mere let og er sværere at stramme og slippe hurtigt. Tilsvarende, jig's pres barer skal være meget stærk, så de ikke flex eller spænde under pres. "Shop-bygget Jigs & inventar" anbefaler skære to 1 1/2-inch-af-1 1/2-inch barer af hard maple til længde at konstruere en bebyggede, ekstra stærke pres bar.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com