Er stråling i røgdetektorer skadeligt?

April 14

De fleste røgdetektorer indeholder i dag en lille mængde af stråling kaldes Americium-241; for den gennemsnitlige forbruger, kan har stråling i dit hjem være et skræmmende perspektiv. Niveauerne af stråling i røgdetektorer er dog minimal.

Historie af Americium-241

Americium-241 (Am-241) blev først opdaget midt i anden verdenskrig som menneskeskabte sammensat af radioaktivt metal. Opdagelsen førte til den fremtidige udvikling af atomvåben.

Fotoelektriske detektorer

Én type af røgalarm, en fotoelektrisk detektor, aktiveres, når røgen blokerer strømmen af lys, der skinner ind i sensing kammeret. Der er ingen stråling i disse detektorer.

Ionisering detektorer

Ionisering detektorer har en lille mængde af stråling, ioniserende luften mellem to metal diske; når røgen ind i salen, ionisering er forstyrret og alarmen lyder.

Mængden af radioaktivitet

Et gram af Am-241 leverer 3 millioner ionisering røg alarmer; det faktiske beløb i hver alarm er 1 milliontedel af en curie.

Potentiale for skade

Strålingsniveauet i en røgalarm er så bittesmå, at det udgør ingen sundhedsrisiko for enkeltpersoner, så længe detektoren forbliver intakt. Selvom et barn slugte en eller anden måde den lille radioaktive kammer, vil produktet har lidt at ingen skadelige stråling virkninger.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com