Peanut plante vækststadierne

April 26

Peanut plante vækststadierne

Peanuts er en populær mad afgrøde, der kan vokse i ethvert sted, der har mindst 160 frostfrit dage i træk. Peanut planter foretrækker lys, løs jord beriget med kompost og varme temperaturer. Jordnødder vokser ikke på træerne, men er høstet under jorden. Dog begynder de danner over jorden.

Frø

Peanut frø er simpelthen de ubehandlet eller "grønne" modne jordnødder der er fjernet fra skallen. Frøene er plantet 1 tomme dyb og 4 inches fra hinanden. Når jorden holdes fugtig, spire frøene i omkring to uger.

Root System

Rodsystemet er en spredning rodsystemet med en pælerod. En pælerod er en central hovedrod, der vokser nedad i stedet for udad. Rødderne begynder at danne før bladene er set over jorden. Fordi planterne producere en pælerod, er dyb jord vigtigt for en vellykket peanut afgrøde.

Top vækst og blade

Når rødderne begynder at danne, begynder anlægget at spire over jorden. Bladene er i sæt af fire og ligne kløver blade. Hvert sæt af blade er kendt som en "square."

Laterale gren dannelse

Planterne danner lateral eller side filialer, at skaber en lille, bush-lignende form. Mange af de laterale grene vil være tæt på jorden.

Blomstringsperiode

Omkring 30 dage efter at planten aktivt voksende, begynder blomster at danne langs stilke, normalt langs de lavere dele hvor bladene vokser og er typisk gule.

Pind dannelse

Når blomsterne fade, begynder en spirende æggestokken eller "pind" at dukke op fra det område, hvor hver blomst var voksende, som blomsterne er self frugtbar. Denne aflange stilk vokser mod jorden og vil begynde at indtaste jorden for at danne jordnødder. Derfor løs jord er vigtigt; Det er vanskeligt for pind til at indtaste jorden hvis jorden er for hårdt.

Vækst af jordnødder

Efter pind ind i jorden, begynder peanuts at danne vandret i stedet for enden af stangen. En plante kan producere 3 lbs. eller mere af jordnødder under ideelle vækstbetingelser. Du kan grave op nogle peanuts hver par dage for at få en idé om hvor tæt de er at høste.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com