Kål træ sygdomme

April 28

Kål træet er kendt af mange navne, herunder græs håndfladen, den røde stjerne og den gigantiske dracaena, men det er formelt benævnt Cordyline australis. Denne stedsegrønne staude producerer længe, sværd-lignende blade, der udvikler udseendet af en palme. Denne hurtigt voksende træ er kendt for at være invasive og vil hurtigt sprede sig til andre områder, hvis venstre utæmmet. Selvom energisk, kål træet er modtagelige for flere sygdomme, kan hvoraf nogle være skadeligt for træets eksistens.

Verticillium visnesyge

Kål træ er blot en af verticillium visnesyge flere hundrede ofre. Denne jord-bårne svampesygdom inficerer kål træet gennem sit rodsystem og forårsager en opdeling af det vaskulære system. Den inficerede vaskulære system bliver afskåret fra pass næringsstoffer og vand gennem træet. Som et resultat, lider kål træet lemmer og løv af sult. Lidelser blade bliver visne og misfarvede mens grene erfaring dieback og vækst stunt. Et tværsnit af kål træet lemmer vil også vise en striber af misfarvning, der løber gennem det vaskulære system. Der er ingen kur for verticillium visnesyge og infektionen kan leve i jorden i mange år uden en vært. Inficerede kål træet skulle fjernes og destrueres og området bør kun genplantes med græstørv eller græs til at tillade infektion flere år til at dø.

Armillaria Root Rot

Armillaria root rot er en ødelæggende sygdom, der er kendt for sin ledsagende svampe. Denne jord-bårne sygdomme udvikler sig i jorden og på rådnende træstubbe og debris. Det angriber kål træet gennem sit rodsystem og forårsager en progressiv nedbrydning og henfald af rødderne og woody områder af træet. Inficerede kål træet vil vise forfald i bunden af træet, sammen med champignon svampevækst. Kål træets løv begynder at visne og misfarve mens hele træet oplever et tab af kraft. Dieback og bladtab kan også forekomme som kål træet bliver overvældet med armillaria sygdom. Selvom kraftigt voksende kål træer kan leve i flere år med denne infektion, der er ingen kur mod armillaria root rot og stærkt inficerede træer bør fjernes og destrueres.

Anthracnose

Anthracnose er en løv sygdom forårsaget af svampesporer. Disse sporer ligge i dvale i hele vinterhalvåret på sprækker i træet kål og bladtab, der ligger i nærheden af træets plantning område. Sporerne dukke op i de kølige, regnfulde perioder med foråret, inficerer træet kål blade, skud og kviste. Den inficerede blade blive udvikler indsunkne læsioner og misfarvede og fordrejet. I udvikle skud, blade og kviste er ofte dræbt fra anthracnose infektion og overvældet kål træet oplevelser bladtab og tab af vigor.

Overvejelser

Uden for de nævnte sygdomme er kål træet forholdsvis modstandsdygtige over for sygdom og infektion. For at mindske risikoen for infektion, kål skal træets områder holdes fri for snavs og bladtab at reducere forekomsten af svampe- og bakterieinfektioner sporer i området. Undgå overwatering træet for at reducere potentialet i root rot. Beskære træet kål årligt for at fjerne alle døde eller døende løv og grene.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com