Mine kartoffelplanter dør

April 28

Mine kartoffelplanter dør

Kartofler er almindeligt dyrket over hele verden. Men kartoffelplanter i alle aldre er modtagelige for visse sygdomme, der påvirker sundhed og kraft af anlægget. Wilt sygdomme og kartoffelskimmel er to årsager til kartoffel plante død.

Verticillium visnesyge

Ifølge Ohio State University er Verticillium visnesyge en almindelig årsag til plante død i kartofler, tomater og aubergine. Denne svampesygdom er mest alvorlige i perioder med varmt vejr. Symptomer forbundet med denne sygdom er ikke altid synlige, indtil en periode med tørt vejr opstår. Nogle smittede kartoffelplanter udviser symptomer som små frugter udbytte, nedsat vækst og misfarvning af plante stænglen. Symptomerne er ofte begrænset til den ene side af anlægget. Verticillium visnesyge kan prædisponere planten til andre sygdomme som bløde rot organisme, som kan forårsage død af anlægget.

Fusarium visnesyge

Fusarium visnesyge er en svampesygdom, der påvirker tomat og kartoffel planter. Ifølge Ohio State University, er Fusarium visnesyge i kartoffel plante forårsaget af flere forskellige typer af svampe, der lever i jorden. Symptomer på sygdommen omfatter lavere blade visnen, leaf gulfarvning, dieback og til sidst, plante død. Ene side af kartoffelplanter kan vise symptomer før resten af planten. Knolde blive ofte brune og striber af mørk brun er ofte synlig i plante stænglen. Visnen af lavere blade angiver root forfald og hele planten snart wilts og kollapser.

Kartoffelskimmel

Kartoffelplanter er modtagelige for en alvorlig og skadelige kendt som kartoffelskimmel, som er forårsaget af svampen Phytophthora infestans. Planter af enhver udviklingstrin er i risiko for at pådrage sig kartoffelskimmel. Gunstige vejrforhold aktiverer denne svampesygdom til at spredes hurtigt, drab stort antal kartoffelplanter. Symptomer forbundet med kartoffelskimmel i kartoffelplanter omfatter læsioner på nedre blade, som er lysegrøn og watersoaked; Disse læsioner hurtigt vokse og blive sort. Som læsioner vokse og ekspandere, bladene blive ødelagt og dø. Rodknolde er også i fare for at pådrage sig kartoffelskimmel, der forårsager planter at udvikle lilla læsioner på kartoffel huden og granulerede rot under huden. Svær infektion forårsager omfattende rot i knolde og mugne vækst er ofte til stede på knold overflade. Kartoffelskimmel overføres fra plante til plante af sporer, der transporteres på vinden. Høj fugt og milde temperaturer fordel udviklingen af denne svampesygdom.

Tidlig tilbagegang

For tidlig forringelse af kartoffelplanter er forårsaget af en læsion nematode, Verticillium svamp og miljømæssige faktorer. Denne sygdom er karakteriseret ved hurtig tilbagegang i kartoffel plantesundhed, hvilket fører til sin alt for tidlige død. North Carolina State University fastslår, at behandling af for tidlig tilbagegang i kartoffelplanter afhænger i høj grad årsagen til tilbagegangen. Plantning kultivarer resistente over for tidlig tilbagegang er ofte effektive til at forebygge udvikling af sygdom.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com