Hvad gør bladene vende farver i efteråret?

April 29

Hvad gør bladene vende farver i efteråret?

Dagene bliver kortere og kortere som årstidernes skiften fra sommer til at falde til vinter, ifølge Sciencemadesimple.com. Som dagene bliver kortere der bliver mindre let tilgængelige for fotosyntese til at finde sted. Træer ved det og vil leve ud af lagrede fødevarer for vinteren i stedet for at spilde værdifuld energiproducerende blade, der ikke gavner dem. Bladene mister deres grønne klorofyl og som klorofyl svinder væk vi begynde at se gule og orange farver på blade. Disse farver er altid findes i bladene, men er skjult af grønne klorofyl i løbet af foråret og sommeren.

Overvejelser

Blade foretage fotosyntese, som giver træerne med den energi, de behøver for at overleve, ifølge Sciencemadesimple.com. Fotosyntese tager vand, der absorberes gennem rødderne, kuldioxid fra luften og sollys at skabe glukose. Klorofyl spiller en vigtig rolle i fotosyntesen ved at hjælpe blade absorberer sollys. Klorofyl har en grøn pigment, som giver forlader deres farve.

Blade af løvfældende træer undergå mange ændringer, før de endelig falder fra en gren. Bunden af hvert blad indeholder et lag af celler kendt som abscission. Dette lag bærer mad og vand til bladet fra træet. Da efteråret ankommer begynder dette lag at svulme op og producere en kork som materiale, der i sidste ende skærer bladet ud helt fra træet.

Funktion

I sommermånederne producere blade mere energi end de har brug for vækst, ifølge Sciencemadesimple.com. Denne ekstra energi, eller glucose, gemmes til vintermåneder når de fleste planter vil kaste deres blade.

Farve

Blade med røde og lilla farve resultat fra glukose, der er tilbage i blade efter fotosyntese stopper. Lyse røde og lilla farver kommer også fra anthocyanin pigmenter. Kølige nætter kombineret med sollys i løbet af dagen forvandler denne glucose til en rødlig farve. Egetræer har blade med flere i en brunlig farve, at resultaterne fra affald efterladt i bladene efter fotosyntese stopper. Orange farver kommer fra caroten, gule kommer fra xantofyler og brune kommer fra tannin.

Typer

De tre hovedtyper af planterne er enårige, stauder og evergreens, ifølge Sciencemadesimple.com. Enårige live i løbet af foråret og sommeren og dør, når vinteren kommer. Men deres frø bo i jorden når de dør og vokse ind i nye planter det følgende forår. Hvert år nye planter vokser fra frø, hvilket er grunden til disse planter kaldes enårige.

Stauder som træer og buske lever normalt i mere end to år. Når vinteren ankommer blade og stilke af planten dør, men træagtige dele overlever vinteren. Stauder overleve off lagrede fødevarer i løbet af vinteren, da de ikke kan foretage fotosyntese.

Evergreens bevare størstedelen af deres blade om vinteren uanset reduceret sollys. Blade af stedsegrønne planter er resistente over for kulde og fugt tab. Eksempler på stedsegrønne træer fyrretræer og fir.

Misforståelser

Træer miste deres blade med vilje på grund af manglen sollys, der findes om vinteren. Det ville tage et træ mere energi til at opretholde et blad, end mængden af energi et blad ville give et træ om vinteren.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com