Landskabspleje buske

April 13

Landskabspleje buske

Buske som træer, klassificeres som enten løvfældende planter, som udgød deres blade hvert år, eller evergreens. Begge er tilgængelige i et bredt sortiment af størrelser og udformninger, nemt at bygge bro mellem store træer og små blomster. Dog i nogle værfter, kan knejsende 20-fods buske overvælde landskabet. I mindre rum gøre lavtvoksende buske mere effektiv foundation planter, blødgøring haven med grønne samtidig give værftet en etableret, åben look.

Efterår farve

Med omhyggelig planlægning, kan haven stadig sprængfyldt med farve lang efter forår og sommer blomster er visnet. Selvom lille i statur, buske som smokebush, er azalea, cotoneaster og spicebush store på farverige falde blade, pålideligt producerer blændende årstidens viser hvert efterår. Lille løvfældende buske kan placeret foran stedsegrønne planter, som den året rundt grønne giver en elegant kulisse for skiftende løv og blomster.

Prangende blomster

Der er ingen tvivl om skønheden i en velholdt blomsterbed, men spreder af enårige, stauder og pærer kræver regelmæssig vedligeholdelse til at se deres bedste. Lille blomstrende buske er en lav vedligeholdelse måde at tilføje farve og duft i haven. Brug en blanding af buske, som i foråret-blomstrende chokeberry, sommer-blomstrende busk rose og efterår-blomstrende butterfly bush, for at skabe en løbende floral display.

Lave hække

Høje hække tilbyder privatliv og en følelse af afsondrethed, men de kan overmande små rum ved at blokere ud lyset og at give haven en klaustrofobisk fornemmelse. Brug små buske, såsom hebes og lavenders, til at danne en farverig, casual grænse, at skabe en effektiv grænse mens giver rummet en åben, luftige look. Bruge den traditionelle Buksbom til at oprette en mere formel leder hæk--selvom det fælles udvalg kan nå op til 15 fod i højden, tæt, lille løv reagerer godt på beskæring. Alternativt, Buksbom findes i dværg sorter, der er mindre end 1 fod høje ved modenhed.

Skyggefulde pladser

Mens mange planter trives når plantet i fuld sol, trives andre, når sat i skyggen. Fyld mørke hjørner og tomme pladser med skygge-elskende buske, som holly bush eller snowberry. Ikke kun vil lyse, årstidens bær tilføje farve til haven i løbet af vinteren, broget løv lyser i mørke skygger, at bringe lys til en ellers dyster område.

Tørre klimaer

I tørre eller ørken klima, kan manglen på naturlige nedbør i alvorlig grad begrænse havearbejde bestræbelser. Traditionelle landskaber kan kun oprettes og vedligeholdes med omfattende og kostbare, kunstvanding. Buske, der tåler tørke er grundpillen i bevarelse af vand haven. Lille, hårdføre enebær tilføje året rundt pyntegrønt i baggrunden, mens farverige rugosa roser og bush honeysuckles give en frodig kig til haven mens du bruger meget lidt vand.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com