Vinteropbevaring for Ivy eller frø pelargonier

May 4

Vinteropbevaring for Ivy eller frø pelargonier

Pelargonier (Pelargonium arter) kommer i en bred vifte af bloom farver, leaf detalje og endda duft. Heldigvis for hjem gartnere er disse dejlige planter nemme at overvintre inde, så der er ingen grund til at kassere dine foretrukne pelargonier i slutningen af sommeren. Ivy, duftende og fælles zonal eller frø pelargonier er alle gode kandidater til overvintring.

Hvis du vælger planter til at overvintre

Undersøg din pelargonier omhyggeligt før at bringe dem inde til vinteropbevaring. Inspicere både toppe og bunde af blade til insekter, og hvis det er nødvendigt, vaske dem af eller sprøjte dem med et insekticid. Forsøg aldrig at overvintre syge planter, da de sjældent gemme godt. Også kassere alle planter med uudviklede eller rådnet stængler eller rødder.

Nøgne rod opbevaring

På grund af deres saftige stængler har pelargonier den usædvanlige evne til at overleve vintre indendørs ved at gå hvilende, indtil vejret bliver varmere igen i foråret. Grave pelargonier, før frost ankommer og forsigtigt fjerne jorden fra omkring rødderne. Placere planter i enkelte, åbne papirposer i et køligt, mørkt område, som en tør kælder eller, alternativt, hænge dem på hovedet ned fra spærene. Temperaturen skal være mellem 45 og 50 grader Fahrenheit, og luftfugtigheden skal være lavt. Uanset hvilken opbevaring metode du bruger, sættetid rødder månedligt i vand i en eller to timer; Lad planterne tørre grundigt inden du lægger dem tilbage i deres papirsposer. I foråret, skære stænglerne tilbage til en tredjedel af deres længde og genplante de overwintered pelargonier uden for når alle faren for frost er overskredet. Hvis tidlige bloom ønskes, kan du igen pot dem i marts. Placer de beskæring, re potteplanter planter i en solrig vindue og vand dem endnu en gang grundigt. Vand sparsomt, ovenpå, indtil planterne begynder nye vækst.

Potteplanter

Du kan også hæve din pelargonier fra deres haven websted og pot dem op til brug som en indendørs plante i løbet af vinteren. Ryste den tunge havejord og re pot dem i containere fyldt med kommercielle pottemuld. Beskære planterne tilbage med to tredjedele og vand dem grundigt, så placere planterne i en cool, solrige beliggenhed. Ikke befrugte indtil planterne Vis nye vækst, som kan tage så meget som en måned. Knib stilk slutter én eller to gange i løbet af vinteren, tilskynde kompakt, godt forgrenet vækst. Pelargonier, som overvintret indendørs som potteplanter kan flyttes udenfor, når alle faren for frost er overskredet.

Stængelstiklinger

Pelargonier root let fra stængelstiklinger. Skåret af en 3 - til 4-tommer sektion fra slutningen af en sund stilk med en skarp kniv og derefter fjerne blade fra bunden, halvdelen af skæring. Dyppe den afskårne ende i en kommerciel rode pulver eller væske til at fremme hurtig root oprettelsen. Udfylde en container med fugtig, veldrænet kommercielle rode mix, sand eller vermiculit. Derefter indsætte skæring, opstrammende mix omkring nederst halvdel af stilken. Beholderen anbringes i en klar plasticpose og sætte det i et godt oplyst område, men ikke i direkte sollys. Kontroller, at den rode medium forbliver fugtig, men ikke klæg. Du kan rod flere stiklinger i samme container, men de skal flyttes til enkelte puljer, når hepper er veletableret i tre til fire uger. Fjerne plastik og placere de stiklinger i en solrig vindue. Knivspids dem tilbage lejlighedsvis for at tilskynde til forgrening. Befrugte de nye planter hver måned.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com