Hvordan man dyrker Fraser Fir træer

May 5

Hvordan man dyrker Fraser Fir træer

Tænk på den klassiske juletræ og du får en klar vision af Fraser Ædelgran (Abies fraseri): fladtrykt, skinnende, mørke grønne nåle spiral op til en pyramide form. Fraser fir bruges som et træ, ferie, men det er også en attraktiv evergreen for store baghaver fra byen forurening.

Appalachian indfødte

Native til et lille område i Appalacherne, Fraser fir vokser i naturen med en højde på 4.500 til 6.900 fod over havets overflade. En moden Fraser fir kan stige til 50 fødder med et opslag ikke mere end 30 fod. Nålene er mørkegrøn men sølv-stribede under, og lilla frø kegler stå oprejst på grenene. Træet er et amerikansk indfødte, men det er opkaldt efter skotske botaniker John Fraser, der introducerede de første prøver til Storbritannien.

Cool-klima Fir

Fraser fir er sjældne i naturen i moderne tider, men dens mountain begyndelser fortsat at påvirke, hvor den dyrkes. Dens naturlige spredningsområde er et koldt, tåget, fugtige område, kan betegnes som en cool-tempererede regnskov, med nogle 75 til 100 årlige inches af nedbør fordelt på hele året, hvor sommertemperaturen bo under 60 grader Fahrenheit. Fraser er ikke en fir for varme klimaer, selv med ekstra omhu, og kun vokser godt i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 7.

Vækstbetingelser

Du skal plante Fraser fir i fugtig, god dræning, let sur jord, afstand mellem flere træer mindst 30 fødder fra hinanden. Selv om denne fir tolererer nogle stillestående vand, vil det ikke vokse godt i tung lerjord. Området bør give i det mindste delvis sol, og træet vil vokse hurtigst med fuld sol. Du behøver ikke at beskære eller befrugte Fraser fir. Træet har lavvandede rødder og har behov for beskyttelse i blæsende områder. Plante ikke træet i et byområde, fordi det ikke tåler forurening.

Balsam uldne Adelgid

Trods sit smalle voksende sortiment lider Fraser fir ikke af alvorlige insekt eller sygdom problemer så længe det er plantet korrekt. Dens primære fjende er balsam uldne adelgid, en flightless insekt invader, der har dræbt flere millioner træer. Desværre er det svært at styre dette insekt selv i prydplanter prøver. Hvis du bemærker cottony masserne af grå æg på kviste af en ung fir, skrabe dem ud med en metal børste og slange ned i træet. Hvis din grantræ er angrebne, kan du ringe i en professionel til at sprøjte hele træet med imidacloprid med en højtryks sprøjte. Alternativt, Oregon Institut for skovbrug anbefaler udskiftning af træet.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com